Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pet najvećih domaćih restoranskih razočarenja godine

korcula

Ovo nipošto nije lista najgorih restorana u Hrvatskoj. Ta bi lista bila mnogo dulja, te bi obuhvatila skoro sve adrese u Tkalčićevoj i u Prijeku. Ovo je kratka lista navodno ozbiljnih restorana od kojih smo ponešto očekivali, da bi se žestoko razočarali. Plasman na listi u izravnom je odnosu s javnim statusom restorana koji su ovdje uvršteni.

1. Villa Ariston, Opatija

Ministarstvo turizma proglasilo je Villu Ariston najboljim hrvatskim restoranom za 2017. godinu.Riječ je o još jednoj od bezbroj skandaloznih odluka hrvatske Vlade, vezanih uz hranu i vino. Villa Ariston karakterističan je primjer fejkanog fine dininga, koji koristi loše sastojke, i uz to ih još površno obrađuje. Ručak u Villi Ariston jedan je od traumatičnijih koje smo doživjeli ove godine, a chefu i vlasnicima preporučili bismo da se drže starog pravila: svježa srdela bolja je od vakuumiranog hlapa.

2. Astarea, Brtonigla

Astarea je jednom davno spadala u najuži vrh istarske gastronomije. Današnja Astarea, kakvu smo je zatekli ovog ljeta, neugledna je krčma u kojoj su nam zaboravili očistiti ribu, s groznom poslugom i potpunom neusklađenošću  jelovnika i stvarnog stanja u kuhinji. Astarea duboko kompromitira romantičnu predodžbu o istarskim konobama.

3. Johann Franck, Zagreb

U svega par godina otkako postoji, Johann Franck stigao je promijeniti nekoliko restoranskih timova. Onaj zadnji s kojim smo došli u dodir pokazao se posve nesposobnim za barem donekle pristojan restoranski servis, a o kuhanju da ne govorimo. Stanje u takozvanom vinskom baru još je smješnije. Momci koji vode Johann Franck uspješni su ugostitelji, sve dok se ne dođe do hrane i vina. Tu se naglo smrzavaju.Šteta je što se F&B na jednoj od najboljih zagrebačkih lokacija vodi tako neprofesionalno.

4. Korčula, Zagreb

Jednom davno, Korčula je spadala među najbolje zagrebačke riblje restorane. Prolaznici su zastajali pred njenim izlogom da bi uživali u velikim škampima i zastrašujućim licima šanpjera, grdobina i škrpina. Jednom nedavno, Korčula je bila korektna zalogajnica s navodno dobrim bakalarom . Današnja je Korčula gostionica bez ikakve kulinarske definicije, koja kompromitira svoju fenomenalnu poziciju u najstrožem centru Zagreba, preko puta Carpaccia i slastičarnice Time.

5. Kantinon, Rovinj

Ova sjajno uređena krčma na rovinjskoj rivi godinama je spadala među naše istarske favorite. Onda se promijenio glavni kuhar, pa je hrana postala nedopustivo amaterska. Kuhinja više nije znala izrezati rajčice na približno jednake šnite, a meso u Kantinonovim svojedobno slasnim gulašima pretvorilo se u masu teško jestivog vezivnog tkiva. Šteta, Kantinon smo baš jako voljeli.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.