Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gaggan Anand otvara novi restoran u Bangkoku – wine bar posvećen prirodnim vinima

Slavni indijski chef Gaggan Anand, koji je nedavno dobio dvije Michelinove zvjezdice za svoj restoran Gaggan u Bangkoku, inače nekoliko godina zaredom proglašavan najboljim restoranom u Aziji u San Pellegrinovu izboru World’s 50 Best Restaurants, iznenada je najavio da na proljeće otvara novi restoran, vrata do Gaggana. U ožujku 2018. trebao bi nastati Wet, neformalni wine bar posvećen prirodnim vinima. Dosta zanimljiv potez u gradu koji nije poznat ni po tradicionalnim vinskim barovima.

“Tri stvari o Wetu: Dobra vina, dobra hrana i dobra glazba,” najavio je Anand za Eater, “Lijepi pozdrav Foo Fightersa sparen s prirodnim vinima iz Austrije”, s panazijskim jelima za dijeljenje. Anand je pojasnio da još radi na meniju i da misli kako će na kraju sve koncipirati oko malih jela i snackova inspiriranih tajlandskom, japanskom i indijskom kuhinjom.

Gaggan Anand i Vladimir Kojić

Ključni čovjek u projektu Wet, koji će se otvoriti u prostoru u kojemu je nekad bio salon za masažu, dugogodišnji je Gagganov glavni sommelier Vladimir Kojić, koji je i Anandov glavni partner u Wetu. Kojić će nadgledati cijelu operaciju i kreirati vinsku listu fokusiranu na male, radikalne francuske i austrijske proizvođače prirodnih vina.

“Organska, biodinamička i prirodna vina ljudi u Aziji trebaju tek otkriti, izuzetak je tek Japan,” rekao je Anand, “Bangkok se mijenja i gradi imidž gastronomskog središta ovog dijela svijeta, ali prirodna vina ovdje su još u povojima i to želimo promijeniti.” Gaggan Anand 2020. godine planira zatvoriti Gaggan, da bi se od 2021. mogao fokusirati na važan projekt u Japanu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.