Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slavni pariški slastičar Pierre Hermé otvorio je gourmet bar s kozmetičkom kućom L’Occitane

Ako ste među sretnicima koji će tijekom ovih božićnih praznika putovati u Pariz, na Champs Elysees vas čeka neobično iskustvo. Najslavniji pariški Pierre Hermé prije dvije godine je kreirao seriju parfema za kozmetičku kuću L’Occitane. Ako volite L’Occitane, vjerojatno ste zapazili njegove kolekcije, poput one od grejpa i rabarbare. Ionako egzotična, ta je suradnja za ove praznike otišla puno dalje. L’Occitane i Hermé u Parizu su otvorili gourmet corner 86Champs, s ambicijom da kupcima omoguće iskustvo kakvo nikad nisu imali.

https://www.instagram.com/p/BceckoInFnd/?tagged=86champs

Od ranog jutra i detox doručka do kasne večeri, posjetitelji 86Champsa na istom mjestu mogu uživati u baru s desertima, restoranu, odjelu za degustaciju kava, kozmetičkom salonu, sobi za testiranje wellness proizvoda i trgovini u kojoj se jedne uz druge može kupovati Herméove torte, macarone i čokolade, i L’Occitanove parfeme, kreme i kupke. Bezvremeni, delikatni dizajn interijera koji pokušava spojiti dva rijetko spajana svijeta, potpisuje Laura González. Dizajnerica je tražila inspiraciju u Cezanneoim slikama, sve je fokusirano na žensku publiku, svo posuđe je ručno rađeno po mjeri, i u centru prostora je spektakularna viseća instalacija od tisuća balona od puhanog stakla.

https://www.instagram.com/p/BcxsuBMletL/?tagged=86champs

U potrazi za novim, efikasnijim načinima prezentacije i promocije, kozmetička i parfemska industrija sve više računaju na gastronomiju. Što je zanimljivo, jer su rezultati još uvijek nepredvidljivi. Taj trend u u Hrvatsku stiže večeras, u utorak 19. siječnja, kada zagrebački restoran Noel priređuje prvu parfemsku večeru na domaćoj sceni, na kojoj će se pet nišnih parfema spajati s pet jela i pet koktela. Ova vrlo egzotična suradnja pariških i katalonskih parfumera s hrvatskim chefovima, pokazat će potencijal tog zanimljivog kozmetičko-gastronomskog koncepta.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.