Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RESTORAN GODINE 2017. Osmo mjesto osvojio je dubrovački 360, a sedmo Plavi podrum

360-plate

Ove se godine među deset najboljih hrvatskih restorana prema izboru više od 40 profesionalaca iz ugostiteljske industrije, kvalificirao i jedan dubrovački. Riječ je o 360 chefa Marija Curića i voditelja i sommeliera Rudolfa Papca. Kao i lani, u ovogodišnjem izboru za Restoran godine 2017. Kulta Plave Kamenice glasovalo je više od 40 profesionalaca iz hrvatske ugostiteljske industrije. Svaki je glasač mogao izabrati pet restorana: prvoplasirani restoran dobio je 10 bodova, drugoplasirani 8, trećeplasirani 6, četvrtoplasirani 4, a petoplasirani 2 boda. Nitko nije smio glasovati za svoj restoran.

 

360, Dubrovnik – 72 boda

Restoran 360 otvoren je prije deset godina kao Gilles, nazvan po prvom chefu, Francuzu Gillesu Camilleriju. Usprkos visokim ambicijama , Camillerijevo je kuhanje zapravo bilo jako neujednačeno. Zatim je na zidine s pogledom na staru gradsku luku došao veliki Jeffrey Vella. Restoran je dobio ime 360 by Jeffrey Vella, a kuhanje je postalo mnogo konzistentnije. Prije tri godine 360 je preuzeo chef Marijo Curić, koji je, kao i sjajni voditelj i sommelier Rudolf Papac, surađivao još s Camillerijem. Današnji 360 klasični je fine dining restoran u fenomenalnom ambijentu, s vrlo dobrom vinskom listom.

Plavi podrum, Volosko – 76 bodova

Plavi podrum Daniele Kramarić već je dulje od petnaest godina u najužem vrhu hrvatske restoranske industrije. Uredništvo Kulta Plave Kamenice prilično je uvjereno da Plavi podrum zapravo spada među pet najboljih hrvatskih restorana.

Plavi podrum obilježavaju prvorazredni sastojci, zaista najbolji koji se mogu nabaviti (živi škampi. vrhunska bijela riba, bijeli tartufi), vrlo precizno kuhanje , sjajna vinska lista s neodoljivom selekcijom šampanjaca, i kontinuirano uvođenje novih recepata. Ovih smo dana tako probali sjajnu, radikalno mineralnu tjesteninu s ježincem i botargom i kolač od aerirane bijele Valrhone s pečenim jabukama. Plavi podrum jedna je od najznačajnijih hrvatskih ugostiteljskih institucija.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.