HENDRICK’SOV KONZERVATORIJ KOKTELA S GINOM Lekcija br.3 HandRose

Hendrick’sova marketinška mašina već je legendarna. Neumorni stroj koji izbacuje fino podešene formule ekscentričnosti i ozbiljnosti nije se zaustavio od prve promocije ovog škotskog gina početkom 2000-tih. Ali Hendrick’s je ipak malo više od “kralja premium ginova”, ruža i krastavaca. Riječ je o ginu napravljenom od dva vrlo različita destilata, iz dvije vrste kotlova, kojemu  ruže (bugarske) i krastavci (nizozemski) nisu dodani kao aromati nego kao esencije neposredno prije rezanja. To je ono po čemu je poseban, ono što ga i formalno razlikuje od London Dry ginova i ono što neke miksologe tjera da na Hendrick’s frkću nosom, a druge da ga bezuvjetno vole. U ovom kratkom serijalu, Timeov barmen Roman Rabik istražio je tri karakterne crte Hendrick’sa kroz potpuno različite varijacije klasičnih koktela:  dimljeni Gin&Tonic u koktelu G&Tea Time i  negroni s Coca Colom u koktelu Cokegroni, dok je u zadnjem nastavku maknuo sve i napravio meki, elegantni, eterični koktel HandRose, vjerojatno najnježnije piće koje smo probali ove godine. HandRose je naprosto toliko lijep, da ne trpi prevelike analize. Zamislite nešto prozračno i meko, puno emocija i delikatnosti tek ubranih ruža.  Nije neobično da je HandRose završio među svjetskim favoritima tima Cocktails for you. Ovaj koktel nema svoje vrijeme, priliku ni prostor, jer nekako lebdi iznad svega. Jedino što zahtijeva je trenutak mira za uživanje.

HandRose by Roman Rabik

Sastojci

  • 40ml Hendrick’s gin
    15ml domaći sirup od ruže rose sirup
    20ml svježi sok limuna
    5 kapi maslinovog ulja
    dijamant-led

Sastojke stavite u shaker, shakeajte, pa procijedite u čašu. Dodajte brušeni led i maslinovo ulje. Ukrasite cvijetom.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

9 trezvenih vina za siječanjski blues

Siječanj može biti mjesec detoxa i štednje, ali…

4 gastronomski najoriginalnija restorana u Hrvatskoj

Hrvatska je restoranska scena uglavnom konvencionalna. Činjenica je…

Ovaj recept Yotama Ottolenghija za patlidžane s janjetinom i pinjolima je sve što trebamo od punjenog povrća

Punjeno povrće trebalo je postati dio naše kulinarske…

Gdje i što piti u centru Zagreba usred kolovoza

Zahvaljujući turistima, zagrebački barovi i restorani u kolovozu…

6 gastro aduta iz supermarketa za manje od 40 kuna.

Budući da je naš Vodič za vina do…

6 seksi namirnica u kojima treba uživati idućih mjesec dana

I termometri i tržnice pokazuju da je proljeće…