Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Lagano renovirana Mala kavana nudi daleko najbolji izbor pića na Trgu bana Jelačića

Mala kavana obitelji Crnjac bila je zatvorena u zadnjem tjednu studenog zbog preuređenja. Interijer nije obnovljen osobito dramatično: površni promatrač uočit će tek manje promjene. Zato se, međutim, dramatično promijenila karta pića. Dramatično nabolje. Nova Mala kavana tako nudi i Zmajsko Pozoj, pa desetak vina na čaše uključujući Coronicu, Krauthakera, Daruvarski sauvignon, Matoševića, Korlat, ali i izvrsni alzaški Hugel Gentil. Buteljka jako finog šampanjca Henriot Suverain košta manje od 500 kuna, dok se među whiskyima ističu Ardberg i Nikka, a među ginovima Aviation i Botanist.

Kad je riječ o pivu i vinu na čaše, Mala kavana ima najbolju kartu na Trgu bana Jelačića.  Posebno mjesto na karti zauzima Antique, omiljeni pelinkovac hrvatskih barmena, s kojim su napravljena dva od osam koktela koje zasad nudi Mala kavana.

Antiqueu je posvećen i poseban tekst na karti. Jelovnik Male kavane sastoji se od niza popularnih jela, poput tartar bifteka, raznih narezaka, cezarove salate, ali i vrlo lokalne patke s mlincima. Ugostiteljstvo na Trgu bana Jelačića nije u dobrom stanju, pa nova ponuda Male kavane drastično diže prosjek pića i hrane oko spomenika Banu Jelačiću.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.