Hrana u Kadeni i dalje je svježa, plemenita i čistih okusa

Unatrag dvije ili tri godine Splitom dominira bistrologija; restorani s duhovitim jelovnicima koji se baziraju na više ili manje vještim interpretacijama klasičnih bistro formata privlače desetine tisuća gostiju.

Jedna od bitnih značajki takvih restorana jest da oni rijetko koriste vrhunske svježe sastojke, osobito kad je riječ o ribama i rakovima, jer ne bi mogli zatvoriti financijsku konstrukciju. S druge strane stoje rijetki klasični restorani poput Kadene, gdje je renome stvorio chef Braco Sanjin, a gdje nam je jučer kuhao dugogodišnji Kadenim sous chef Ivica Križanović.

Koža od trilje i marinirana trilja

U Kadeni, koja je bila neobično puna za nedjeljno popodne u prosincu, jeli smo jednostavno i izvrsno. Za predjelo su nam donijeli puno malih hladnih tapasa: mariniranu trilju, odličan carpaccio od tune, hrskavu triljinu kožu, klasičnu salatu od hobotnice sa slanutkom i mliječ sa slatko kiselim ljubičastim lukom.

Zvijezda glavnog jela bila je slasna lignja s gradela, okružena s nekoliko vrlo dobrih škampa i jako svježih dondola. Svaki zalogaj koji smo jučer probali u Kadeni, imao je onaj lijepi, čisti okus svježe, plemenite hrane. Nismo, nažalost, imali snage kušati jednog od privlačnih šanpjera izloženih u vitrini kraj ulaza. I poslije odlaska Brace Sanjina, Kadena je zadržala trademark vrhunskog ribljeg restorana.

Iduće bi godine Kadena svoju ponudu trebala upotpuniti posebnim menijima za ručak, kako to uostalom čine brojni klasični svjetski restorani, gdje ručak predstavlja dobru vrijednost za novac, ali istodobno reprezentira rukopis njihove kuhinje. Kadena se danas nalazi potpuno izvan središnje struje rastućeg splitskog ugostiteljskog biznisa. Upravo bi se to moglo pokazati komparativnom prednošću.

KADENA
Ul. Ivana pl. Zajca 4


FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

NENAD NIZIĆ Za razvoj turizma u Splitu prioritet je dovesti poznate svjetske hotelske lance

S Nenadom Nizićem, predsjedavajućim Grupacije luksuznih i jedinstvenih…

Čestitamo Godinu pijetla. Evo koja vina dobro idu uz tipična kineskoeuropska jela

Kina je sinoć ušla u Godinu pijetla. Kineske…

Mislimo da smo našli najlakši i najsigurniji recept za majonezu. VIDEO

Divota majoneze je što spaja ono što se…

Lone je i dalje vrlo solidan hotel, s ozbiljnim problemima s pićem i hranom

U subotu navečer,negdje oko pola dvanaest, na šanku…

PONOĆNI VODIČ KROZ TKALČIĆEVU Sjajno je što se može jesti gotovo svugdje, loše je što ta hrana uglavnom ništa ne valja

Prošle je subote, nešto prije ponoći, Tkalčićeva po…

Ultimativni Kvartovski vodič kroz zagrebačke dobre lokale – CENTAR

U dugom dijelu Kvartovskog vodiča Kulta Plave Kamenice,…