Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Skoro svaki punkt na Adventu ove godine je digao kvalitetu

advent-zrinjevac

Službeno otvorenje zagrebačkog Adventa ove subote počelo je simboličnim paljenjem lampica na zagrebačkom Zrinjevcu. Lampice će goriti sve do 7. siječnja, a do tada će se društveni život prebaciti na ulicu, odnosno na dvanaest zanimljivih lokacija diljem grada. Teško je reći koliko je advent napredavao s obzirom na broj posjetitelja, međutim organizacija je napravila veliku razliku, na bolje. Svi punktovi su međusobno povezani i smješteni na prostore koji ne stvaraju gužvu, što je ključno s obzirom na očekivani porast gostiju.

Već smo se pozabavili Strossamyerovim trgom, odnosno Fuliranjem, koje je svoj početak obilježilo efektnom i korisnom manifestacijom, paljenjem ognjišta u samom centru zbivanja. Osim Fuliranja treba izdvojiti Europski trg, Arheološki muzej, Tomislavac i Gornji grad. Na svakoj spomentoj lokaciji se osim raznolike gastro ponude nalazi i poneka atrakcija. Arheološki muzej izdvojio se svojim 3D light showom, Tomislavac već tradicionalnim klizalištem, a Europski trg atraktivnom pozornicom i stalnim koncertima domaćih i stranih bendova. Dojma smo kako je generalna ponuda u svakom smislu puno bogatija. Photo pointovi, VR, igraonice, radionice i slično, zabavit će vas u svako doba dana.

Gastro ponuda uključuje: pileći ramen u Timeovoj kućici, street sarmu u T&T, prigodan raclette na Most Unusual Gardenu, juneći gulaš u kruhu Kaschete, churrose El Tora, likeri od jaja i topli kokteli također su se pojavili u zadovoljavajućem broju. Potrošači su odradili svoj zadatak i profiltrirali kvalitetu, što je ipak ključan faktor uspjeha uz sve popratne detalje koji zaokružuju renesansu zagrebačkog turizma i gastro svijeta. Većina lokacija odlično surađuje sa svojim ugostiteljima, svima je jasno kako je nedovoljno napuniti suho pecivo debrecinkom iz Metroa. Bez obzira što zvuči kao klišej, čini se kako će ove godine biti najbolji advent do sada. Drago nam je vidjeti kako učeći na greškama, organizatori podižu ljestvicu i ne zadovoljavaju se već postignutim prošlogodišnjim uspjehom.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.