Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Splitski Advent nije velik, ali je lijep i topao

U subotu predvečer prošetali smo splitskom rivom, koja se počinjala zagrijavati za Advent. Riva i stari, povijesno turistički dio grada neodoljivo su ukrašeni; božićna svjetla na moru ispod punog mjeseca stvaraju zaista dojmljiv ugođaj. Sama ponuda na rivi doima se prilično dosadnom. Adventskih je kućica relativno malo, a red se stvarao samo ispred one koja prodaje palačinke. Stanovitu je pozornost izazvao i kiosk sa suhomesnatim proizvodima iz Ivanić Grada.

Na splitskom smo adventu očekivali štandove iz Drniša ili Posedarja, a ne baš iz okolice Zagreba. Na pozornici postavljenoj usred rive neki je guslač sjedio ispod baterije bubnjeva i uvježbavao svoj nastup.

Terase kafića na rivi lagano su se punile, u Marmontovoj se osjećala blagdanska shopping atmosfera, terasa No Stressa je bila respektabilno puna, a Narodni trg s punim bistroima i kućicama, DJ-ima i kućicama iz kojih su trgom odzvanjali dobri beatovi bio je najveselije mjesto u gradu, ignorirajući buru. Bez obzira na sve, splitski advent još je jako daleko od masovnosti, uzbuđenja i ponude zagrebačkog. Što je možda i bolje. Split je hiperenergičan po ljeti. Red je da u prosincu bude udobno lijen.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.