Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Andrej Barbieri upravo je otvorio prvi hrvatski restoran u Dohi. Evo kako izgleda Qavanna

barbieris-g

Nakon što je ovoga ljeta napustio superpopularni projekt restorana Barbieri’s koji je u zagrebačkom Kaptol Centru pokrenuo s Franom Barbierijem, chef Andrej Barbieri preuzeo je posao chefa konzultanta u otvaranju  prvog hrvatskog restorana u Kataru, bistroa Qavanna u Dohi.

Poslije nekoliko mjeseci ozbiljnih priprema, Qavanna je danas otvorena u jednom  od najluksuznijih shopping mallova u Dohi, uređena kao zelena mediteranska oaza u pustinji, sa sedamdesetak mjesta i modernim menijem koji spaja klasičnu bistrologiju s tradicionalnijim hrvatskim mediteranskim okusima, u jelima kao što su njoki od buče sa šugom od janjetine ili krčke šurlice s pestom od bosiljka i tikvica.

https://www.instagram.com/p/BcAxAHThikA/?taken-by=qavanna

Opisi jela na meniju Qavanne, zapravo su male priče o hrvatskoj gastronomiji i kulturi hrane. Pa tako u opisu jela od škampa na žaru s pečenim sirom i pestom piše: “svaka kuća uz more ima dobar sir. Škampi su tradicionalni ulov u hrvatskom primorju i ovo jelo predstavlja gourmet stranu radničke kuhinje”. Qavanna drži i istarska maslinova ulja i poslužuje hrvatsku kavu. 

https://www.instagram.com/p/BbXLI0ZBdXt/?taken-by=qavanna

Ovaj Barbierijev angažman izvrsna je promocija hrvatske gastro scene na bogatom katarskom tržištu. Restoran Barbieri’s čije je prve menije i koncept postavljao Andrej Barbieri, nedavno je preuzeo sjajni Maltežanin i naturalizirani Zagrepčanin Jeffrey Vella.

https://www.youtube.com/watch?v=Ku1u77cIwi4&feature=share

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.