VINOcom je i ove godine obranio titulu najpopularnijeg zagrebačkog vinskog događaja

Ovoga petka i subote u zagrebačkoj Esplanadi održan je vinski festival VINOcom 2017., jedan od  najvažnijih i svakako najpopularniji zagrebački vinski događaj, koji iz godine u godinu ruši rekorde posjećenosti. Ni ovogodišnje dizanje cijene karata sa 150 na 200 kuna nije spriječilo tisuće entuzijasta da dođu u Esplanadu na kušanja vina i radionice. Naprotiv, čini se da je cijena karte na neki način filtrirala publiku, koja je ove godine, čini se, više bila fokusirana na sama vina. Na VINOcomu je sudjelovalo dvjestotinjak izlagača s novim i najpoznatijim berbama i etiketama, među kojima su redovno gotovo svi relevantni hrvatski vinari i vinari iz regije koji osobno prezentiraju svoja vina. Gastro program nikad nije bio jača strana VINOcoma a tako je bilo i ove godine. 

VinoCom with friends 🥂 #vinocom #esplanade #wine #partners #friends #oldfriends #historicphoto #historic

A post shared by Slađan Liješnić (@sladjan.lijesnic) on

U Smaragdnoj dvorani predstavljena je nova berba superpopularnog Badelova Korlat Boutiquea koji ove godine na tržište izlazi s 15 tisuća boda, te Korlat Merlot 2014. i Sauvignon 2016. vinarije Daruvar. Dosta velika gužva stvarala se oko štanda vinarije Tomac, zbog njihova raritetnog Rosea koji je, kako je naglasio Tomislav Tomac, još u tesetnoj fazi. Očekivano veliki interes izazvale su nove graševine Iločkih podruma i kutjevačke, dok su najveći istarski hitovi među publikom bili Benvenutijeva malvazija 2016. Radovanov sauvignon. Vinarija Duboković predstavila se sa svojim plavcem malim 2718 i etiketom Terra madre. Festival VINOcom od svojih početaka, kada ga je u Zagrebu pokrenuo profesor Ivan Dropuljić, jedan od autentičnih fenomena hrvatske vinske scene. Izvrsna organizacija, vesela atmosfera i entuzijazam izlagača uz zaista atraktivne radionice ključni su faktori dugovječnosti ove manifestacije.

#firstwinein #vinocom

A post shared by @zadandkleosmommy on

#vinocom

A post shared by Sanja Muzaferija (@sanjamuzaferija) on

Među radionicama su se ove godine izdvojili vertikalno kušanje Chateau Latoura od berbe 2004. do 2008.,zatim workshop posvećen Taittingeru na kojem su se mogli probati i bijeli i ružičasti Comtes de Champagne, panel o engleskim pjenušcima pdo vodstvom londonskog sommeliera Marija Tomekovića, kušanje uglednog bordoškog proizvođača Gruaud –Larose čija se vertikala proteže sve do 1979. godine, te domaće radionice Tomčevin vina iz Amfore, upoznavanja s Krauthakerovom arhivom i Feravinova panela o frankovki. 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Rosé šampanjci i još 14 vina idealnih za mladu janjetinu

Nježno meso mlade, lokalno uzgojene janjetine jedan je…

NENAD NIZIĆ Za razvoj turizma u Splitu prioritet je dovesti poznate svjetske hotelske lance

S Nenadom Nizićem, predsjedavajućim Grupacije luksuznih i jedinstvenih…

7 izvrsnih malvazija iz 2015. godine, sigurno najbolje berbe u ovom desetljeću

U protekla smo dva mjeseca, od en primeur…

7 najboljih azijskih restorana u Zagrebu (u maloj konkurenciji)

S obzirom na turistički boom što ga Zagreb…

Legendarni pariški hotel Crillon otvara se nakon četiri godine renoviranja

Radovi su trajali dvostruko dulje nego što je…

Evo zašto ove godine na adventu svi jedu germknedle (RECEPT)

Zagrebački advent na Instagramu je jedan nepregledni ocean selfieja…