Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebačka Khala u petak slavi 17. rođendan i velikim partyjem najavljuje novu fazu

khala-terasa1

Khala je gotovo dva desetljeća jedan od gradskih hotspotova. Otvorena 2000. godine kao vinski bar s odličnom vinskom listom koju je sastavio tada vrlo mladi Dino Kušen, Khala je kroz više svojih faza ostajala jedan od najposjećenijih barova u gradu, kao tipično mjesto za kasnovečernje izlaske ali i jedan od prvih barova koji je uvodio novitete poput specijalnih kava, nargila i nastupa vodećih DJ-eva. Razlog zbog kojega tim Khale u petak priređuje proslavu baš 17. rođendana ne čekajući okruglu obljetnicu, jest najveća promjena koju ovo mjesto prolazi u svojoj ne baš kratkoj povijesti. Nakon temeljitog preuređenja, Khala je krajem listopada ponovno otvorena kao restoran i craft bar.

Chef Ivan Milas potpisuje meni koji kombinira nekoliko popularnih azijskih formata poput sushija i gyoze, s nešto mediteranskih jela. Khalin bar postavio je Acrobatov glavni barmen Zvonimir Lovrenčić, fokusirajući kartu na jednostavno prezentirane, precizne koktele na bazi superpremium pića, kakvih trenutno dominiraju u boljim svjetskim barovima ali još ne i na hrvatskoj barskoj sceni.

 

Veliki party koji će se 17. studenog održati u Khali bit će svojevrsni podsjetnik na njezine dosad najbolje godine, u kojima su u Khalu dolazili svi od Ryana Gigsa do Evandera Holyfielda, od Afrojacka i Shapeshiftersa do domaćih celebrityja. Proslava 17. rođendana bit će i najava za novu epizodu, u kojoj će se Khala pokušati nametnuti kao relevantno mjesto na zagrebačkoj gastrotainment sceni.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.