Gypsy Table se vraća u Zagreb s jačim lineupom chefova, barmenima i proširenim formatom

Gypsy Table je poseban format putujućih večera koje se održavaju na tajnim lokacijama inače nedostupnima za javnost. Ovaj pop-up koncept spaja formate zatvorenih privatnih večera, pop-up restorana i gastronomskih prezentacija. U Hrvatskoj su dosad održana tri, jedan zimski zagrebački i dva ljetna u Dubrovniku. Sva tri Gypsy Tablea bila su rasprodana.

Bili smo na prvom zagrebačkom Gypsy Tableu, koji nas je jedne jako hladne noći iz Muzeja suvremene umjestnosti odveo u okolicu Zagreba, u spektakularan ambijent stare kurije u čijem se podrumu skriva raskošna kolekcija povijesnih kočija. U mračnoj noći dočekali su nas trubači i otvorene vatre na kojima su kuhali neki od najbojlih hrvatskih chefova. Gypsy Table u Hrvatsku je doveo Amerikanac hrvatskog porijekla Richard Gruica, koji zajedno sa chefovima i kuha na ovim večerama (Gruicino jelo na lanjskom je zagrebačkom Gypsy Tableu bilo jedno od najboljih, u jakoj konkurenciji s jelima Priske Thuring, Tonija Ercega, Damira Šarića i desertom Lucije Tomašić). Organizacija večere nije nas impresionirala, a organizatori objašnjavaju da se Gypsy Table u Zagrebu lani tek uhodavao i ove godine najavljuju puno jači event, s donekle proširenim programom.

 

Gypsy Table održat će se 10. prosinca od 18 do 22 sata. Lokaciju je nemoguće doznati dok gosti ne stignu na nju. Pravila Gypsy Tablea su da svaki ima drugu temu, ove godine to je Gypsy Cabaret, nijedno se jelo ne smije ponoviti, kuha se bez kuhinje na otvorenoj vatri, i gosti ne znaju što će jesti dok hrana ne stigne na stolove.

Gypsy intro for @pthuring #gypsytablehr #dontknowhereweare #dinner #eatingout #eatcroatia🍴🍷

A post shared by Kult Plave Kamenice (@kultplavekamenice) on

Ove godine Gypsy Table najavljuje još jači lineup nego lani, kuhaju Teo Ivanišević iz bistroa Pod zidom, Marin Rendić koji je upravo preuzeo Bistro Apetit, Vedran Stojanac koji ovih dana uvodi novi koncept menija u Dežman bar, supertalentirani Timeov slastičar Robert Hromalić i sam Richard Gruica. Novost je da Gypsy Table ove godine ima i koktele, koje će raditi Marijan Maksan iz Dežman mini bara i Zvonimir Lovrenčić iz tvrtke Acrobat. Svaki Gypsy Table je humanitarna večera, ove godine dio prihoda preko Womens’s Cluba Zagreb donira se Centru UNUO za edukaciju osoba s invaliditetom u ugostiteljstvu. Cijena večere je 1000 kuna po osobi ili 1750 kuna za dvije osobe. Ulaznice se mogu kupiti preko interneta. online. Sve ostale informacije možete pronaći OVDJE.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Gredič je jedan od najboljih hotela na ovim prostorima. Hrvatski bi hotelijeri morali učiti na njegovom primjeru

Hotel Gredič smješten je u malom selu Ceglo,…

Sedam formata street fooda i etničke hrane koji bi u Hrvatskoj mogli postati jako popularni

“Nisam još uspio jesti u Le Miki,” rekao…

8 najimpresivnijih vina koja smo probali ove godine

Jedna od prednosti profesionalnog kušanja vina jest što…

5 podcijenjenih zagrebačkih restorana koji zaslužuju vašu pažnju

Postoje restorani o kojima se stalno govori, i…

Zašto je odležana riža prvi izbor chefova za superkremaste rižote (RECEPT)

Zbog klime i ritma berbi, odležane riže u…

LUKSUZNA LISTA Pet najboljih hotelskih restorana u Hrvatskoj

Sinoćnja promocija Kozlovićeve Santa Lucije na Esplanadinoj terasi,…