Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Leonardo Fonseca, kolumbijski kuhar u Hiši Franko Ane Roš, u srijedu gostuje u zagrebačkom El Toru

leonardo-fonseca

Leonardo Fonseca proveo je više od pola godine u Nomi. Zatim se vratio u Bogotu, gdje je preuzeo jednu od vodećih pozicija u restoranu El Chato. Poslije uspjeha u glavnom gradu Kolumbije, chef Fonseca ponovo je otišao u Europu, i to u Sloveniju, gdje se zaposlio kod Ane Roš, trenutno najbolje kuharice na svijetu. Leonardo Fonseca u El Toro, jedini zagrebački latinoamerički restoran, dolazi ravno iz slovenskog Kobarida.

https://www.instagram.com/p/BbUTTvCFdh3/?taken-by=fonsecacl

Fonsecin jelovnik za večeru koja se održava u srijedu 15. studenog, doima se prilično originalno i zahtjevno. Fonsecina večera u El Toru sastoji se od pilećeg srca sa žumanjkom, fermentiranim začinjenim mlijekom, kiselicom i konfitiranim mladim krumpirom, pa od arepe (forma tijesta slična tortilji) punjene grahom, ukiseljenim lukom i hrskavom svinjskom kožom, pa od kamenica pripremljenih na pari, posluženih s borovnicama. Slani dio Fonsecine večere završava sporo kuhanim svinjskim obrazima s umakom od morita čilija. Morita je nešto manje dimljena varijanta chipotlea.

https://www.instagram.com/p/BODNLA_D3mD/?taken-by=fonsecacl

Peti slijed, desert, zove se Četiri mlijeka te se nastavlja na dugu latinoameričku tradiciju mliječnih karamela. Latinoamerička kuhinja u Hrvatskoj je zapravo posve nepoznata. Stoga je gostovanje Leonarda Fonsece, kolumbijskog chefa sa CV-jem u kojem piše Rene Redzepi i Ana Roš, jedan od najoriginalnijih ovosezonskih gastronomskih događaja u Zagrebu.

https://www.instagram.com/p/rcffiSIQYx/?taken-by=fonsecacl

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.