Na predstavljanju novog Bistroa Apetit chefa Marina Rendića, okupio se popriličan broj ljudi s restoranske i vinske scene

Na predstavljanju novog izdanja restorana Bistro Apetit u zagrebačkoj Jurjevskoj ulici, u utorak navečer okupio se priličan broj aktera restoranske i vinske scene. Bistro Apetit ovih je dana preuzeo chef Marin Rendić iz novigradskog restorana Pepe Nero, koji je u Zagreb došao prošle godine, kao konzultant restorana Time. Novo izdanje Bistroa Apetit vodit će 18-člani tim (u samoj kuhinji je osam ljudi), koji će pod Rendićevim vodstvom svaki dan nuditi 15 jela na a la carte meniju i dva tasting menija, sa sedam i devet slijedova. Fokus će, rekao je Rendić, biti na čistim okusima.

Podršku su mu, među ostalima u utorak došli dati vinar Ernest Tolj, vlasnik Vivata Boris Ivančić, vlasnik Acrobata Dino Kušen, chefovi Belizar Miloš iz restorana Agava, Jure Tomič iz slovenske Ošterije Debeluh, Špiro Pavlič, vlasnik El Tora Josip Šelendić, jedan od najboljih istarskih maslinara Tedi Chiavalon, osnivač Meat The Kinga Tihomir Smoljanec i drugi. Bistro Apetit donedavno je vodio chef Teo Ivanišević, koji je danas član tima Borne Janeša u bistrou Pod zidom. Nakon što je restoran napustio suosnivač Christian Cabalier, Bistro Apetit prolazio je nekoliko faza, bez osobitog uspjeha, dok je u zadnjoj fazi nakon neuspjelog angažmana chefa Toma Gretića bio u dosta lošem stanju. Vidjet ćemo hoće li novi pokušaj s Marinom Rendićem Apetitu vratiti goste i  gastronomski status koji na zagrebačkoj restoranskoj sceni zaslužuje već samom svojom lokacijom i nekadašnjom popularnošću.

Ameri Sinanović (4 sobe gospođe Safije, Sarajevo) i Marin Rendić

Dino Kušen, Marin Rendić, Belizar Miloš
Tedi Chiavalon
FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Na doručku splitskog hotela Park sada nude magareće mlijeko i burgundske puževe

Doručak je osobna iskaznica svakog hotela s pet…

7 najboljih hrvatskih chefova u prvoj polovici 2016.

Kult Plave Kamenice svakih će šest mjeseci objaljivati…

Zašto je odležana riža prvi izbor chefova za superkremaste rižote (RECEPT)

Zbog klime i ritma berbi, odležane riže u…

6 najboljih na razočaravajućoj proljetnoj listi Tjedna restorana

Novi Tjedan restorana počinje u petak 4. ožujka…

Ruski milijunaš Viktor Vekselberg napokon je dobio dopuštenje za gradnju Belvederea

Kako u novom broju objavljuje Dubrovački vjesnik, Visoki…

Žanr u krizi: Samo 4 dobra nacionalna restorana u Zagrebu

Kad je Dino Galvagno prije tri godine otvarao…