Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Prvi speakeasy u Veneciji jedan je od najljepših barova u koje ćete ikada ući (ako budete znali lozinku)

Nazovite u Englesku na + 44 7448649927. Ili pošljite mail na  chapelclubvenice@gmail.com. Bar radi samo za rezervacije, od utorka do subote, od 22 do 3 ujutro. Prima 25 gostiju. Ako dobijete mjesto, dobro zapamtite lozinku. Ne pitajte previše. I sebi i barmenu dajte vremena za izbor prvog koktela. Onda zaboravite na pitanja i prepustite se. Mobiteli, politika, religija i nogomet nisu dobrodošli. Puši se vani. Spritz je zabranjen, koliko god to svetogrđe bilo u Veneciji. Votke nema, jer je nije bilo ni u doba Prohibicije. Barmen je diskretan, i uvijek u pravu.

Venecijanski speakeasy bar Chapel Club nikada nećete otkriti šetajući Venecijom. Skriven je u crkvici na malom kanalu i Campo dell’Abbazia, u kojemu se gost dok traži ulaz može diviti reljefima iz 10. stoljeća na fasadi Opatije milosrđa. U unutrašnjost crkve ulazi se kroz teški zastor od crnog baršuna, koji skriva prvi ovakav bar u Veneciji. Chapel Club je hibrid privatnog kluba i umjentičkog loungea.

Bar je u napuštenoj crkvi otvorio Art Events-Valorizzazioni Culturali, organizacija koja se bavi oživljavanjem povijesnih zgrada kroz koncete, evente, izložbe i performanse. Dosljedno žanru, Chapel Club fokusiran je na speakeasy koktele i namješten u duhu doba Prohibicije. Kožne fotelje, vintage šank, gramofon s trubom, niski stolići, jazz, detalji koji stvaraju atmosferu ekskluzivnosti i tajnovitosti. Još je veća atrakcija činjenica da je ta klasična američka transgresija useljena u prastaru talijansku crkvu, a najveća atrakcija, pišu gosti Chapel Cluba, je lista koktela. Cijene su fiksne, 10 eura.

Riječ je dakako o craft baru, pa je većina sastojaka napravljena u kući. Gosti biraju s dvije liste. Jedna je posvćena klasicima, a druga signature koktelima. Među favoritima su Bitter Valentine s Rye Whiskeyem, tamnim šećerom angosturom, likerom od višnje i fernet brancom, zatim Funky Sour s jamajkanskim rumom, amaretom, svježim limunovim sokom, tamnim šećerom, Peychaudom i bjelanjkom i Moscow Molentis, koktel na bazi gina s likerom od bijele mirte, limetom i ružmarinom. Koncept potpisujep oznata ekipa iz venecijanskog bara Il Mercante, kojega vodič Gambero Rosso smatra jednim od najboljih barova u Italiji. Ako samo se i premišljali oko toga treba li nam još jedan vikend u Veneciji, mislimo da su s Chapel Clubom dvojbe nestale.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.