Sav inventar stare Nome rasprodan je na aukciji. Zaradili su više od 600.000 dolara

Ova aukcija nije bila namijenjena samo neobičnoj demografskoj grupi obožavatelja jednog restorana i jednog chefa. Rasprodaja kompletnog inventara Nome, privukla je i ljubitelje skandinavskog dizajna i bogate kolekcionare svega što je in. Aukciju je vodila čikaška aukcijska kuća Wright i Noma je na njoj zaradila ozbiljan novac. Više od 500 kupaca iz 17 zemalja borilo se za namještaj, posuđe, pribor za jelo, umjetnička djela, pa čak i preparirane ptice iz originalne Nome u Kopenhagenu, koja je ove godine zatvorena i da bi se početkom 2018. ponovno otvorila na novoj lokaciji u gradu. Aukcija je Nomi donijela 610.400 dolara. Bila je to, kako su pisali lokalni mediji, rasprodaja djelića Nomine povijesti ili, prozaičnije, svega što chef Rene Redzepi neće trebati u novom restoranu.

Na cijene istaknute u katalogu, koje su se kretale od 5000 dolara za par Møbelfabrik stolaca do 16.250 dolara za SPACE komunalni stol (SPACE je radio dizajn interijera u Nomi), kupci su plaćali premiju. Nekoliko predmeta izazvalo je poseban interes, poput senzacionalne divovske podne vaze Aagea i Kaspera Würtza koja je postigla cijenu od 11.250 dolara.

Kupci s manjim budžetima bacili su se na tanjure istog dizajnerskog tandema, pa su oni na kraju otišli za 938 dolara za komplet, i par njihovih glaziranih keramičkih bokala koji su prodani za 906 dolara. Veliki interes, iako ne i visoku cijenu, 625 dolara, postigla je mapa koja je visila na zidu privatne sale u Nomi. Preparirane ptice prodavale su se po najrazličitijim cijenama, od parsto dolara do 3500 dolara. Većina ponuđenih artikala premašila je predviđene cijene. Što je sve i po kojim cijenama prodano iz stare Nome, pogledajte OVDJE.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Zaplijenjen je legendarni venecijanski hotel Danieli. Vlasnik nije plaćao kredit

Jedan od najslavnijih luksuznih hotela na svijetu, Danieli…

11 spektakularnih čokoladnih uskršnjih jaja iz najboljih europskih slastičarnica

S cvijećem, jajima i svojom simbolikom, Uskrs je…

7 izvrsnih malvazija iz 2015. godine, sigurno najbolje berbe u ovom desetljeću

U protekla smo dva mjeseca, od en primeur…

U Zagrebu je puno sushi barova i dućana, od kojih neki ništa ne valjaju

Krenete li od Esplanade prema strogom centru grada,…
mlada-maslinova-ulja

Probali smo devet istarskih mladih ulja prešanih unatrag desetak dana. Rezultati su fascinatni

Istra je, ponovimo još jednom, višestruko proglašena najboljom…

5 manjih zagrebačkih dućana s jako dobrom hranom

Zagreb nema osobitu tradiciju specijaliziranih trgovina s vrhunskom…