Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Roederer je nakon više od 40 godina lansirao novi Cristal, Vinothèque 1995.

Šampanjska kuća Louis Roederer nakon više od 40 godina lansirala je novu ekspresiju svog luksuznog šampanjca Cristal. Nazvana Vinothèque, ova je vintage linija iz berbe 1995. posebna po duljem odležavanju i vrlo maloj seriji od svega 400 boca. Louis Roederer iznimno rijetko na tržište izbacuje nove linije, zadnji su put to učinili 1976. s Cristal roséom, kada je šampanjeriju vodio Jean-Claude Rouzaud. Cristal Vinothèque potpisuje njegov sin Frédéric Rouzaud.

Cristal Vinothèque brut 1995. deset je godina odležavao na kvascima u Roedererovim podrumima, zatim još deset godina u bocama, pod paskom glavnog Roedererova enologa i i potpredsjednika kompanije Jean-Baptistea Lécaillona. Iako kompanija to nije potvrdila, piše Decanter, smatra se da je nova etiketa Cristala njihov odgovor na rastuću potražnju za prestige i luksuznim šampanjcima na svjetskom tržištu. Promocija je povezana s obilježavanjem Roedererova 241. rođendana.

Jean-Baptiste Lécaillon ovaj šampanjac opisuje kao “taktilan, sofisticiran, šarmantan, senzualan, sjajne mineralnosti, milujuće teksture, s jasnim aromama vanilije, badema, bijele i čokolade, delikatan i slastan”.  Utjeha za mikrokoličine je najava novih berbi. Roederer najavljuje i  200 boca Cristala Vinothèque 1996 rosé.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.