U New Yorku se otvara golema španjolska verzija Eatalyja

Chef José Andrés i legendarna braća Ferran i Albert Adrià na Manhattanu otvaraju veliki food hall posvećen španjolskoj hrani. Centar još nema službeno ime, ali je već, naravno, prozvan  španjolskim Eatalyjem. Beskrajne količine dobrih tapasa, tortilla, španjolskih vina i sireva prodavat će se na gotovo 3500 četvronih metara u golemom stambenom kompleksu Hudson Yards, cijeloj novoj luksuznoj četvrti koja se podiže na zapadu Manhattana. Otvorenje je predviđeno za listopad 2018. Jedan od restorana u Andresovom i Adrijinom centru bavit će se samo cocom, nekom vrstom španjolske pizze koju žele pretvoriti u svjetski poznati format ulične hrane. Drugi restoran bit će posvećen samo tradicionalnim španjolskim prženim jelima.

U istom kompleksu radit će i drugi restorani, poput novog restorana chefa Thomasa Kellera inspiriran ikonografijom Mad Men te restorani Davida Changa (Momofuku), Coste Spialidisa (Estiatorio Milos) i Michaela Lomonaca (Porter House Bar and Grill). Uz talijanski Eataly, francuski Le District i novu Bourdainovu tržnicu ulične hrane iz cijelog svijeta, te uz najveći centar hrane na svijetu, investiciju od 106 milijuna dolara, koji Eataly upravo otvara kraj Bologne, gastronomske robne kuće i zabavni parkovi postaju format budućnosti. 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail