Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Lista najboljih azijskih restorana u Zagrebu za 2017.

azijski-restorani

Azijskim i fusion restoranima ove je godine u Zagrebu išlo ozbiljno dobro. Kvaliteta hrane i servisa postojano raste, interes publike također, sushi je postao valjda jednako udomaćen kao burgeri, dok se ramen polako pretvara u novi zagrebački favorit. 

Ovdje želimo naglasiti kako azijske, kao i druge etničke restorane, namjerno nismo uvstili na našu listu prijedloga za izbor Restorana godine, jer smatramo da oni zasad pripadaju posebnom žanru koji se ocjenjuje po nešto drukčijim kriterijima. Među prvih pet azijskih restorana u Zagrebu nema, nažalost, ni jednog kineskog.

1.Time, Petrinjska 7

Time je jedan od najpopularnijih zagrebačkih restorana, gdje se navečer stolovi vrlo često rezerviraju po načelu double seatinga. Time je jedan od sasvim rijetkih etničkih restorana u Hrvatskoj, koji radi sa živim škampima i svježim tartufima. Timeov je sushi konstantno među najboljima u zemlji, no ove je sezone glavni Timeov favorit ramen. Zdjela Timeova ramena posjeduje barem desetak slojeva okusa i toliko je prepuna umamija, da to veličanstveno jušno jelo morate pojesti do zadnje žlice, premda je porcija zapravo jako velika. Spring Rollsi s patkom također su odlični.

2. Tekka, Radnička 37b

Mario Minder u Tekki svakodnevno isporučuje sushi i sashimi vrlo visokog standarda. U Tekki smo unatrag godinu i pol dana jeli desetak puta, i nikad nismo naletjeli ni na jednu pogrešku vrijednu pozornosti ili sjećanja. Tekkin kobe beef, baš pravi, japanski kobe a ne američki ili australski wagyu, spada među najfinije komade govedine koji se mogu pojesti u Zagrebu. Tekka je jedan od sasvim rijetkih zagrebačkih restorana koji povremeno vino na čaše toči iz magnuma, što je više nego pohvalno.

3. Takenoko, Masarykova 22

Takenoko u centru grada briljantno je uređen. Takenoko ostavlja dojam velikog, svjetskog restorana. Sjediti u Takenokovu izlogu jedno je od većih zadovoljstava u obilaženju zagrebačkih restorana, pod uvjetom da se u vas ne zabije Mercedes koji je pogrešno skrenuo na raskršću Gundulićeve i Masarykove. Hrana je konstantno korektna, a katkad i vrlo dobra. Takenoko je već petnaest godina u vrhu zagrebačkog ugostiteljstva, što dovoljno govori samo po sebi.

4. Royal India, Tkačićeva 26

Prostor u srcu Tkalčićeve u koji se Royal India preselila s Kaptola, doima se pomalo sterilno i previše turistički. Hrana, srećom, nije postala turistička, nego je i dalje opaka, autentična, i snažno začinjena. Royal India, restoran koji će vas natjerati da se rasplačate ako naručite četvorku ili peticu na indijskoj skali ljutine, primjer je kako se i s uglavnom jeftinim i ne baš karakternim sastojcima poput industrijski proizvedene piletine, katkad može vrlo dobro kuhati.

5. Evergereen, Ilica

evergreen-nigiri

Evergreen je u novu sezonu ušao s novim, neusporedivo ambicioznijim jelovnikom. Nigiri s jeguljom zaista je izvanredan. I drugi sushiji ostavljaju dobar dojam, poput rolica s tempurom od srdela. Zanimljivo je da su uveli i omakase menu , kao i četrdesetak dana odležanu govedinu. Nije neobično (ni nezasluženo), što je ovaj prostor kojim dominiraju šank stolice s pogledom na Ilicu, skoro stalno pun.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.