Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VILLA ARISTON Restoran kojeg je Ministarstvo turizma proglasilo najboljim u Hrvatskoj, koristi vakumirane hlapove, smrznute škampe i tovljenu ribu

Osoblje u Villi Ariston jako je iskreno. Ljubazni konobar odmah nam je rekao da je brancin tovljen, dok se hlapovi, koji navodno dolaze iz Dalmacije, ubijaju čim stignu pa zatim vakumiraju, pa onda koriste po potrebi. Škampi se pak smrzavaju, dok meso dolazi iz uvoza, nabavlja ga Mario Mendek, kao i skuta koja je iz Grčke. Hrvatsko ministarstvo turizma Villu Ariston je na nedavno obilježenim Danima hrvatskog turizma proglasilo najboljim restoranom u Hrvatskoj.

Hrvatsko ministarstvo turizma, dakle, smatra da našu gastronomiju najbolje reprezentiraju unaprijed skuhani hlapovi, šokirani škampi, tovljene ribe, grčka skuta i uvozna srnetima. Zaista sjajan doprinos afirmaciji nacionalne gastronomije.

E sada, na prekjučerašnjim Danima hrvatskog turizma proglašenje Ville Ariston najboljim restoranom u Hrvatskoj nije eksces, nego tipičan skandal. Većina izbora u drugim kategorijama bila je još gora od Aristona: žalosno je što Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica na središnjoj godišnjoj turističkoj manifestaciji svojim neznalačkim ili izlobiranim odlukama unazađuje našu najvažniju gospodarsku granu.

Kad je riječ o samom Aristonu, njoki s jastogom ne funkcioniraju zbog plastične teksture vakumiranog hlapa, ravioli sa skutom i koprivom pomalo su bezokusni, a biserka s pršutom plakala je za tri minute manje na vatri, i za bilo kakvim konkretnim umakom. Srneći je steak bio nejestivo presušen, što je sam restoran priznao, pa nam ga nisu naplatili. Mali kolači s kestenima predstavljali su najukusniji dio našeg prilično depresivnog ručka u staroj opatijskoj vili sa samo tri zvjezdice, što zapravo označuje hotel izmedju B i C kategorije.

Energični, duhoviti i kompetentni sommelier Marko Škarica apsolutno je najbolji dio Ville Ariston. Šteta je što se to ne vidi na otisnutoj vinskoj karti, koja je značajno slabija od stvarne ponude vina.

VILLA ARISTON
Ulica Maršala Tita 179, Opatija

HRANA 3/5  VINA 4/5  POSLUGA -4/5  AMBIJENT 3/5
sve kreditne kartice


Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.