Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veliki Heinz Beck, chef rimske La Pergole, dolazi na Istria Gourmet Festival

U ponedjeljak u rovinjskom hotelu Lone počinje treće jesensko izdanje Istria Gourmet Festivala, jednog od najozbiljnijih gastronomskih skupova u Hrvatskoj. Koncept ovoga jednodnevnog festivala koji organiziraju Turistička zajednica Istarske županije i hotelska tvrtka Maistra, temelji se na tri glavna elementa: stručnim predavanjima međunarodno relevantnih resetoratera, hotelijera i drugih stručnjaka u ugostiteljstvu, masterclassova kuhara s Michelinovim zvjezdicama i showcookinga. 

Najveća zvijezda ovogodišnjeg Istria Gourmet Festivala svakako je veliki Heinz Beck, chef rimske La Pergole u hotelu Cavalieri Waldorf Astoria, restorana koji je preuzeo 1994. i donio mu tri Michelinove zvjezdice. Školovan u Passauu, Beck je kuharsku karijeru počeo u Njemačkoj i na Majorci, gdje je postao sous chef u restoranu Tristan koji je tada imao dvije Michelinove zvjezdice. Po povratku u Njemačku postao je sous chef legendarnom chefu Heinzu Winkleru u njegovu restoranu Residenz. Pet godina nakon dolaska u Rim, Beck je 2009. u Londonu otvorio svoj restoran Aspleys za koji je dobio jednu Michelinovu zvjezdicu, dok je njegov drugi restoran Heinz Beck at The Lanesborough prvu zvjezdicu dobio nakon samo par mjeseci rada. Beck je jedan od najcjenjenijih europskih kuhara s tri Michelinove zvjezdice i njegov odlazak u Rovinj izvrstan potez organizatora ovog eventa. 

Istria Gourmet Festival Festival otvorit će okrugli stol Globalni trendovi i najbolje prakse u luksuznom hotelijerstvu na kojemu među ostalim ekspetima sudjeluju i regionalni direktori Relais&Chateauxa. Posebno zanimljiv hrvatskim ugostiteljima mogao bi biti blok prezentacija posvećenih servisu u vrhunskim restoranima i hotelima, koje će među ostalima održati Maitre d’ venecijanskog hotela Londra Palace Alain Bullo, F&B direktor Capri Palacea Fabio Raucci i glavni podrumar Hotel de Parisa u Monte Carlu Gennaro Iorio. Oni će govoriti o upravljanju personalom, pozicioniranju i brendingu restorana, dizajniranju atmosfere u hotelima, edukaciji osoblja u servisu, suradnji sale i kuhinje i sl.   

Pored Heinza Becka, koji će u Rovinju održati masterclass pod naslovom”Izvor ili rajčica?“, radionice će održati chefovi Roberto Cerea, Andrea Migliaccio, Giuseppe Mancino, Emanuele Scarello čiji smo izvrsni restoran Agli Amici nedavno recenzirali na Kultu Plave Kamenice i Simone Padoan koji će se baviti forageingom u pizzama. Tijekom festivala održat će se tri gala večere, na kojima će kuhati Roberto Cerea, Andrea Migliaccio i Mario Affinita.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.