Ambiciozni barmen Zvonimir Lovrenčić potpisuje novi koncept Khala bara

Khala je godinama bila sinonim za masovni klupski noćni život u Kaptol centru. No, to mjesto upravo prolazi radikalne promjene. Uzlet zagrebačke bistrološke i barske scene zadnje dvije godine tek počinje pokazivati koliki je učinak imao na lokalno tržište. Khala je nedavno otvorila restoran, a od ovoga vikenda predstavlja potpuno novi koncept bara,koji potpisuje ambiciozni glavni miksolog tvrtke Acrobat Zvonimir Lovrenčić, koji se nakon angažmana u paškom Boškincu vratio u Zagreb s početkom udarne barske sezone. 

Sa četrnaest Lovrenčićevih signature koktela Khala postaje novi ambiciozni gradski bar. “Svaki koktel kreiran je u posebnom kontekstu koji zadaju temeljna pića”, kaže Lovrenčić. Svaki koktel je razvijen u zasebnom kontekst,u  koji određuju premium i ultrapremium pića, od izvrsnog, ultrasvježeg, strogog Old Fashiona s Le Tributeovim novim ginom i grejpom koji smo probali u četvrtak, do  koktela s Ysabel Regina konjak-grapom i mezcalom. “Ovoje mjesto za ljude koji uživaju u piću. Svaki koktel mora biti originalan i potpuno zaokružena priča, to je sada definicija Khala bara i od toga ne odstupamo.” Lovrenčić na lokalnu  barsku scenu želi uvesti i neke od najnovijih svjetskih trendova, poput mocktaila koji rastu s eksplozijom popularnosti premium bezalkoholnih miksera, te posebne vrste odležanih i batch koktela. Meni Khalinog restorana pratit će posebna lista koktela osmišljenih za pairing s hranom.  

“Khala ima značajan kapital na sceni. Riječ je o mjestu koje je godinama navikavalo svoju publiku na koktele i to je sada publika spremna napraviti korak dalje prema ozbiljnoj miksologiji i finijim pićima,”  kaže Lovrenčić. Khalini novi kokteli dobro su promišljeni, vizualno elegantni, trendi (u sklopovim okusa kao i detaljima poput Khalinog reljefnog loga na bistrim blokovima leda), karakterni su i puni energije. Prihvati li zagrebačka barska publika ovaj koncept, Khala bi mogla postati mjesto za cjelodnevno uživanje u dobrim pićima.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Ruski milijunaš Viktor Vekselberg napokon je dobio dopuštenje za gradnju Belvederea

Kako u novom broju objavljuje Dubrovački vjesnik, Visoki…

9 vina za šparoge

Šparoge su gastronomski sinonim za rano  proljeće. Tržnice…

Ovaj vinaigrette od smeđeg maslaca, Dijona i octa dignut će vam kuhanje na novi nivo ove jeseni

Na vinaigrette smo navikli u salatama ali ovaj…

16 najboljih filmskih scena o hrani u čast dodjeli Oscara

Povodom dodjele Oscara odabrali smo svoje omiljene filmske…

ŠTO SE JEDE Za kineski Festival punog mjeseca koji počinje danas

Festival punog mjeseca ili Praznik sredine jeseni, kineska…

11 spektakularnih čokoladnih uskršnjih jaja iz najboljih europskih slastičarnica

S cvijećem, jajima i svojom simbolikom, Uskrs je…