evergreen-nigiri

Zagrebački sushi bar Evergreen postaje ozbiljan restoran

Evergreen u Ilici, između Frankopanske i Britanskog trga, zadnjih se godina bio afirmirao kao pouzdani, simpatični i nepretenciozni sushi bar. Postljetno izdanje Evergreena pokazuje da su se njegovi vlasnici odlučili baviti puno ambicioznijim kulinarstvom. Novi je Evergreen uveo veće, složene menije, uključujući i omakase. Omakase je posluživanje hrane po izboru chefa, a ne gosta te se mora temeljiti na najsvježijim sezonskim sastojcima.

Evergreen, nadalje, priprema nigirije od divljeg lososa s Aljaske, jegulje, patke i odležane galicijske govedine. Španjolska 40 dana dozrijevana govedina ušla je i među glavna jela. Šteta je što u ovako ozbiljno postavljenom jelovniku nema masne tune, ježinca i japanskog ukiseljenog povrća, što sve spada u obvezne formate većine sushi restorana, no Evergreenov iskorak zaista toplo pozdravljamo.

evergreen-jegulja

U utorak popodne, u izlogu vrlo punog Evergreena s pogledom na susjedni Asia Store, pojeli smo izvanredne nigirije s jeguljom (46 kuna za dva nigirija), te sasvim solidne nigirije s divljim lososom i tunom, koji su nešto jeftiniji. Novo izdanje Evergreena predstavlja, zasad, možda najveće jesensko osvježenje zagrebačke restoranske scene.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Planirajte, organizirajte i skuhajte ručak od 3 slijeda kao profesionalac

Nabava, priprema i organizacija presudne su za dobro…

Legendarni pariški hotel Crillon otvara se nakon četiri godine renoviranja

Radovi su trajali dvostruko dulje nego što je…

Izgleda da se prodaju zagrebački Westin i Sheraton. I to je odlična vijest

Vlasnik poduzeća HUP Anđelko Leko odlučio se povući…

ATLAS ZAGREBAČKIH GASTROBISTROA Ova mjesta će definirati masovnu gradsku gastronomiju 2017.

Hrvatska je bistrologija nastala iz nužde. Poslije izbijanja…

5 bijelih vina za kišu i jesenske delikatese

Pad temperature označuje prelazak s bijelih na crna…

RAJČICE! Chef Tom Nikšić dao nam je opaki recept za gazpacho (i soundtrack za kuhanje)

Ako treba birati što je najbolje što je…