evergreen-nigiri

Zagrebački sushi bar Evergreen postaje ozbiljan restoran

Evergreen u Ilici, između Frankopanske i Britanskog trga, zadnjih se godina bio afirmirao kao pouzdani, simpatični i nepretenciozni sushi bar. Postljetno izdanje Evergreena pokazuje da su se njegovi vlasnici odlučili baviti puno ambicioznijim kulinarstvom. Novi je Evergreen uveo veće, složene menije, uključujući i omakase. Omakase je posluživanje hrane po izboru chefa, a ne gosta te se mora temeljiti na najsvježijim sezonskim sastojcima.

Evergreen, nadalje, priprema nigirije od divljeg lososa s Aljaske, jegulje, patke i odležane galicijske govedine. Španjolska 40 dana dozrijevana govedina ušla je i među glavna jela. Šteta je što u ovako ozbiljno postavljenom jelovniku nema masne tune, ježinca i japanskog ukiseljenog povrća, što sve spada u obvezne formate većine sushi restorana, no Evergreenov iskorak zaista toplo pozdravljamo.

evergreen-jegulja

U utorak popodne, u izlogu vrlo punog Evergreena s pogledom na susjedni Asia Store, pojeli smo izvanredne nigirije s jeguljom (46 kuna za dva nigirija), te sasvim solidne nigirije s divljim lososom i tunom, koji su nešto jeftiniji. Novo izdanje Evergreena predstavlja, zasad, možda najveće jesensko osvježenje zagrebačke restoranske scene.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Legendarni pariški hotel Crillon otvara se nakon četiri godine renoviranja

Radovi su trajali dvostruko dulje nego što je…

6 sjajnih blogerskih recepata za alkoholni sladoled (jer nismo djeca)

Osim što su daleko zabavniji od uobičajenih, sladoledi…

S ovom klasičnom indijskom tehnikom začini će u vašim jelima procvjetati kao nikad

Ako kuhate sa začinima, vjerojatno ste već prerasli…

Evo kako prepoznati dobre restorane na obali (i drugdje) 

Prošli tjedan objavili smo mali vodič za identificiranje…

7 najboljih hrvatskih chefova u prvoj polovici 2016.

Kult Plave Kamenice svakih će šest mjeseci objaljivati…

Ovaj neobični rižoto braće Costardi radi se s redukcijom piva i kavom

Postupak za ovaj rižoto nije standardan, radi se…