Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Izgleda da Sofra definitivno seli u bivši prostor Mostova 2 u Green Goldu

sofra-g

Početkom ljeta ugasio se restoran Mostovi 2 na najnižoj etaži zagrebačkog Green Golda. Premda su vlasnici imali ugovorno pravo za još nekoliko godina koriste taj veliki prostor, smješten odmah ispod Mana 2 ali bez uličnog ulaza, postigli su sporazum s upravom Green Golda da ga napuste ove godine. U Mostovima 2 već mjesecima traju opsežni građevinski radovi. Upravo se, među ostalim, postavlja velika natkrivena terasa. Jučer nam je potvrđeno kako bi se ispod Mana trebala useliti Sofra, koja sada posluje na drugom katu Green Golda, koji se također temeljito preuređuje i gdje bi se trebao otvoriti veliki noćni klub.

Lokal blizu Mostova 2, u kojima su bila smještena Dobra vina pa zatim, srećom nakratko, jedna grozna tratorija, još zjapi prazan i bez ikakvih naznaka radova, što je neobično, jer se na proljeće planiralo kako će se ondje s drugog kata preseliti kineski fusion restoran Asia Gold. Mostovi 2 otvoreni su kao Les Ponts prije skoro šest godina. Radilo se o zamašnoj investiciji, koja je uključivala u ono vrijeme najmoderniju kuhinju u Zagrebu. Međutim, ambicozni francuski restoran usred krize nije imao nikakve šanse.

Pošto su se Les Ponts zatvorili, Mostovi 2 nekoliko su godina neuspješno tražili novu definiciju. Činjenica je, međutim, da niti jedan restoran u Green Goldu, osim Sofre, nikada nije uspješno poslovao, pa je zapravo sasvim neobično da su i Asia Gold i Mano2 još uvijek u tom poslovnom centru koji se pokazao prilično fatalnim za restoranske poduzetnike.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.