Opako iznenađenje iz Daruvara. Sauvignon iz 2016. zaista je jako dobar

Nikad nismo voljeli daruvarska vina. Ni ona koja su dobivala međunarodne nagrade. Daruvarska su nam vina uvijek bila pomalo tupa, napravljena u anakronom, nepotrebno polusuhom stilu. Nema zaista ništa nepotrebnije od polusuhih sauvignona. Niti jedna aromatika ne može nadomjestiti onaj loš okus šećera u sauvignonu. Stoga smo s vremenom gotovo zaboravili na daruvarska vina.

Dok prošog tjedna nismo probali Sauvignon iz 2016. godine, s crnom etiketom i pod navojnim čepom. Riječ je o jednom od najboljih hrvatskih sauvignona, u rangu s Bolfanovim, Galićevim ili Krauthakerovim. Daruvarski Sauvignon iz 2016. godine ekstremno je svjež, suh kao barut, s jako preciznim kiselinama i čvrstom strukturom. 

Istodobno, na nosu je bogat, aromatičan, sa snažnim zelenim naglaskom, ali i s ponešto nijansi tropskog voća, koje postaju sve popularnije među hrvatskim proizvođačima sauvignona. Okus je snažan, postojan, pun biljno-voćnih tonova. Dugo nas neko domaće vino nije toliko iznenadilo, kao ovaj zaista lijepi i poletni sauvignon.

Gastropreporuka Ovaj sauvignon pili smo uz sushi iz Tekke. Buteljka je otišla za pola sata. No, morao se odlično slagati sa svim konvencionalnim jelima uz koja se toči takav tip vina, poput klasičnog rižota, fritaja, školjki (osobito kamenica koje upravo ulaze u sezonu), sitne pržene ribeili kozjeg sira

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

11 FAZA NASTANKA SLADOLEDA Ili zašto je pošteno napravljen zanatski sladoled jedini način da zaista uživate u ovoj slastici

Okus će uvijek biti glavni faktor uživanja u…

Ovaj recept Yotama Ottolenghija za patlidžane s janjetinom i pinjolima je sve što trebamo od punjenog povrća

Punjeno povrće trebalo je postati dio naše kulinarske…

Pet najboljih restorana u Splitu

U zadnjih nekoliko godina najveća gastroeksplozija u Hrvatskoj…

16 najboljih filmskih scena o hrani u čast dodjeli Oscara

Povodom dodjele Oscara odabrali smo svoje omiljene filmske…

Pet velikih hrvatskih restorana čije zatvaranje nismo preboljeli

Restorani, dakle, imaju svoj prilično definirani životni ritam.…

Ovo su najpopularniji alkoholni hoteli na svijetu

Želja za spavanjem u destileriji nije neka nova…