Pupitres sommelierke Jelene Šimić Valentić ima najpovoljnije cijene vina u Zagrebu. Navalite!

U petak navečer suočila sam se s 2000 buteljki vina. Doslovno dvije tisuće. Nisam znala kamo bih sve to smjestila,” pričala nam je u ponedjeljak navečer sommelierka Jelena Šimić Valentić, još ošamućena od senzacionalnog otvorenja njezina vinskog bara Pupitres u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici, na kojemu se u subotu okupilo nekoliko stotina ljudi.  Taittingerov Prelude kućni je šampanjac u novom zagrebačkom vinskom baru Pupitres, otvorenom u subotu navečer. Čaša Preludea, koji na policama košta izmedju 55 i 65 eura (za buteljku) kod gospođe Šimić Valentić stoji 69 kuna! Uzmemo li u obzir da se čaša puno inferiornijih šampanjaca u zagrebačkim lokalima prodaje za prosječnih 90 do 100 kuna, jasno je kako Pupitres uvodi režim naglašeno prijateljskih cijena. Louis Barthelemey Topaz tako košta samo 420 kuna za buteljku, Deutz Classic 490 a Ruinart R 499 kuna. Larmandier Bernier Terre de Vertus stoji 680 kuna, što je najbolja vrijednost za novac među svin šampanjciima u gradu.

Selosseov Rose košta manje od 2000 kuna, a u ovoj izvrsnoj selekciji šampanjaca naprosto se moralo naći mjesta za Krug. Domaća popularna vina također su neobično jeftina za zagrebačke standarde: Coronicina malvazija košta 150 kuna, a Tomčev rizling 160 kuna. Enjingijeva graševina rekorder je u povoljnim cijenama sa 140 kuna. Selekcija hrvatskih crnih vina obuhvaća većinu najvažnijih, od Stagnuma, preko Bure do Korlat Supremea i Benvenutijeva šampionskog Terana.

Među talijanskim crnim vinima osobito iskaču Prunuttov Barolo za 360 kuna i Gajina Ca Marcanda za 390. Tignanello košta jednako kao u dućanu. Naposljetku, među oranžima valja istaknuti Podveršičevu briljantnu Kapju za 360 i originalni Heinrichov crveni traminac za 320 kuna.

Pupitres, koji nudi i par odličnih sireva, solidan pršut, sjajan kruh iz kultne Korice i par solidnih piva, koktela i jakih pića, prvi se dan poslije otvaranja nametnuo kao najbolji vinski bar u Zagrebu (naš omiljeni Bastion u Masarykovoj nužno je underground). Uspije li Jelena Šimić Valentić angažirati dovoljno konobara koji znaju uvjerljivo pričati o vinu, prodavati vino i fanatizirati goste, Pupitres bi mogao postati zagrebački uspjeh jeseni 2017. godine.

 

PUPITRES – BOUTIQUE VINSKE KULTURE
Frankopanska 1, Zagreb


 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

9 vina za šparoge

Šparoge su gastronomski sinonim za rano  proljeće. Tržnice…

18 popularnih sastojaka koktela koji nisu baš bezazleni

Ako vam se nekad dogodilo da se nakon…

Pet perfektnih ljetnih piva koja će vas rashladiti, ali i ispuniti okusima

Meksička Corona desetljećima figurira kao globalni simbol ljetnog…

NENAD NIZIĆ Za razvoj turizma u Splitu prioritet je dovesti poznate svjetske hotelske lance

S Nenadom Nizićem, predsjedavajućim Grupacije luksuznih i jedinstvenih…

LJETO 2017. Najbolji hoteli na sjevernom Jadranu

Na hrvatskoj se obali svake godine otvori po…

Osam najboljih hrvatskih pjenušaca proizvedenih klasičnom metodom

Prije desetak godina u Hrvatskoj gotovo nitko nije…