Velikim partyjem s puno emocija, jučer je u Zagrebu otvoren vinski bar Pupitres

U subotu je u Zagrebu svečano otvoren novi gradski vinski bar, Pupitres sommelierke Jelene Šimić Valentić. Na adresi bara u Frankopanskoj 1 okupio se ozbiljan broj gostiju, prijatelja i profesionalaca iz vinskog svijeta, zauzevši dobar dio ulice. Jelena Šimić Valentić, najpopularnija hrvatska sommelierka, kroz svoju je vinsku školu Pupitres, osam godina u vina uvodila stotine početnika, znatiželjnika i entuzijasta. Prije nekoliko mjeseci na pokrenula je prvu vinsku crowd funding kampanju u Hrvatskoj, ne na nekoj od crowdfunding platformi već na Faceboou, za financiranje nove vrste lokala u Zagrebu, koji bi u jednom mjestu spojio vinski bar, cafe, vinsku školu i salon, odnosno mjesto za evente posvećene vinima.

Nakon uobičajenih poteškoća s pronalaskom prostora u središtu grada i birokracijom, Zagreb je tako jučer ipak dobio novo mjesto za neformalno, znatiželjno uživanje u vinu kakvo mu treba. Publika je cijeli projekt, od potrage za prostorom i stvaranje koncepta bara do kreiranja vinske karte i uređenja, mogla pratiti na društvenim mrežama, što je bio još jedan presedan ovoga projekta. Kako je nastajao Pupitres bar, i kako je bilo na veselom otvorenju koje je na trenutke postajalo vrlo emotivno i osobno, dosljedno toplom neposrednom stilu sommelierke Jelene Šimić Valentić, možete pogledati u nizu videa na Facebook stranici Pupitres – boutique vinske kulture.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

5 pjenušavih rosea koji dočaravaju kako bi svibanj zaista trebao izgledati (i mirisati)

Dakle, očigledno je da nikada nismo imali hladniji,…

5 najvećih gastro pogrešaka u hrvatskim supermarketima

Dakle, svi kupujemo u samoposluživanjima. Koliko god voljeli…

Počinje glasovanje za izbor Restorana godine i Chefa godine Kulta Plave Kamenice

Na više od pedeset mail adresa uglednih profesionalaca…

PONOĆNI VODIČ KROZ TKALČIĆEVU Sjajno je što se može jesti gotovo svugdje, loše je što ta hrana uglavnom ništa ne valja

Prošle je subote, nešto prije ponoći, Tkalčićeva po…

6 sjajnih blogerskih recepata za alkoholni sladoled (jer nismo djeca)

Osim što su daleko zabavniji od uobičajenih, sladoledi…

Sezona je mladog graška. Evo kako ga birati, kupovati, kuhati…

Sezona svježeg graška je kratka, bere se od…