Time i Robert Hromalić 18. rujna otvaraju najiščekivaniju slastičarnicu u Zagrebu

Restoran Time sa svojim chefom slastičarom Robertom Hromalićem 18.rujna otvara jednu od najambicioznijih zagrebačkih slastičarnica za dugo vremena. Dio koncepta gosti Timea i ovogodišnji posjetitelji Zagreb Bubblesa već su mogli vidjeti, riječ je o moderniziranim varijacijama klasičnih hrvatskih i internacionalnih slastica koje su izvedene po visokim međunarodnim standardima i prezentirane kao luksuzni proizvodi. Koncept Timeove slastičarnice u golemoj mjeri odražava formativne godine njezina chefa.

Robert Hromalić u gastronomiju je ušao kao 17-godišnjak i odmah se zainteresirao za slastičarstvo, ali u Hrvatskoj nije mogao dobiti obrazovanje koje je htio pa je, slušajući savjete nekoliko iskusnih hrvatskih profesionalaca, na vrijeme odabrao pravi put, školovanje u inozemstvu. Završio je Ferrandi, jednu od najprestižnihi francuskih kulinarskih škola i učio posao kod slastičarskih superzvijezda poput  chefa Cedrica Groleta u restoranu  Alaina Ducassea u hotelu Le Meurice i chefa Yanna Couvreura u njegovoj pariškoj slastičarnici, gdje je bio zadužen za cijeli viennoiserie asortiman.

Hromalić se u Hrvatsku vratio jer misli da bi njegova znanja i talent ovdje mogli imati veći i važniji efekt nego na prezasićenoj i prekonkurentnoj pariškoj sceni. Prije odlaska u Pariz radio je s Anom Ugarković, Dinom Galvagnom, Aleksandrom Kajtazijem (Paradigma) i Miroslavom Lisicom (Noel). “Zapravo, puno je tu jako kvalitetnih lica koja jako cijenim i mislim da su dorasli svjetskim standardima, ali jednostavno naše tržište još nije bilo spremno za pothvate poput njihovih,” rekao je Hromalić u nedavnom intervjuu koji je dao Mirjani Bošković Smrekar za blog Slatkopedija.

#entremet salted caramel, pear 🍐

A post shared by Robert Hromalić (@roberthromalic) on

Sudeći prema vijestima o Timeovoj slastičarnici, kulminaciji suradnje započete Hromalićevim susretom sa suosnivačima Timea Davorom Bienenfeldom i Matejom Đorđevićem, vrijeme za ozbiljne slasičarske poduhvate je došlo. S uzorima poput Ramona Morata i Jordija Roce, Robert Hromalić bi zajedno s ekipom Timea trebao donijeti novu energiju na zamrlu hrvatsku slastičarsku scenu i, još važnije, postaviti nove, više kriterije kvalitete na samom početku njezina novog rasta.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Stvarna kategorizacija luksuznih istarskih i kvarnerskih hotela. Hotelske zvjezdice Kulta Plave Kamenice

Tekstovi o opatijskom hotelu Continental, koji se prilično…

Ultimativni Kvartovski vodič kroz zagrebačke dobre lokale – CENTAR

U dugom dijelu Kvartovskog vodiča Kulta Plave Kamenice,…

9 najljepših zagrebačkih terasa s dobrim kuhanjem za proljeće i ljeto 2016.

Dok sastavljamo ovaj izbor, u subotu 9.travnja ujutro,…

19 najboljih Chablisa iz 2014. godine (Decanter)

Decanter je objavio svoje ocjene s en primeur kušanja…

6 rosea za savršeni ljetni vikend

Napokon su došle vrućine, prave, žestoke, znojne i…

Ovo je 10 najjačih žestokih pića na svijetu

Najjača žestoka pića na svijetu ne služe samo…

Komentirajte