Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

11 ključnih trendova na tržištu craft piva za idućih pet godina

craft-piva-001

Tvrtka za istraživanje tržišta Fact.MR predviđa da će Europa još pet godina dominirati industrijom craft piva. Globalno tržište craft piva je jako fragmentirano, dominiraju lokalne mikropivovare i regionalne pivovare srednje veličine, posebno na razvijenim tržištima poput europskog. Industrija craft piva jedna je od najstariih na svijetu. Najvažnije craft pivovare još su uvijek neovisne. Kupci su za craft pivo spremni plaćati sve više.

Globalno tržište craft piva do 2022. će bilježiti umjereni kumulativni rast godišnje prodaje. Prihodi će u tom periodu dosegnuti 20 milijardi dolara godišnje. Očekuje se značajan rast potražnje u idućih nekoliko dana. Trgovci craft pivom fokusirani su na originalnost i povećanje dodane vrijednosti. Očekuje se da će upravo to, uz ranije spomenute faktore, najviše utjecati na razvoj tržišta craft piva u idućih pet godina. 

Kao ključne igrače, pivovare koje će diktirati trendove izdvojili su North American Breweries, SweetWater Brewing Company, Bells, Duvel Moortgat, Heineken, Anheuser-Busch InBev, Sierra Nevada Brewing Co., Stone Brewing Co., D.G. Yuengling & Son,i The Boston Beer Company Inc.

Evo koje su njihove prognozi za svjetsko tržište craft piva do 2022 

  1. Europa će zadržati dominaciju za svjetskom tržištu craft piva od 2017 do 2022
  2. Prodaja craft piva na području Azije/Pacifika (bez Japana) doživjet će najjaču regionalnu ekspanziju na svijetu
  3. Prema stilu fermentacije, američki sour craft ostat će najjači na tržištu i donijeti oko trećinu svih prihoda do 2022.
  4. Belgijski gueuze ostat će drugi najveći stil u globalnoj proizvodnji craft piva.
  5. Najveći kanali distribucije bit će neovisne regionalne craft pivovare, a proizvodnja piva u iznajmljenim pivovarama će se širiti
  6. Mikropivovare će ostati najunosniji distribucijski kanala na svjetskom tržištu craftova
  7. Bock pivo ostat će najprodavaniji pojedinačni stil na svijetu, jer visoke kiseline, gorčina i neobična aromatika i nisu za svakoga
  8. Brown aleovi bit će najunosnija craft piva, s prometom od 4 milijarde dolara do 2022.
  9. Prodaja pale aleova malo će se usporiti, posebno u odnosu na bockove, ali godišnja stopa rasta ostat će veća nego kod brown aleova.
  10. Neke države, poput Meksika, Kine, Velike Britanije, Novog Zelanda, Belgije i Austrlije, promoviraju i podupiru proizvodnju craft piva, neke osnivaju državne pivovare. Očekuje se da će takve inicijative ubrzati zapošljavanja i ekonomski razvoj vezan uz pivarstvo.
  11. Trend širenja i konsolidacije jačat će među većim craft pivovarama.
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.