Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U ponedjeljak se u Masarykovoj otvara Le Mika, prva gastro palačinkarnica u Zagrebu

le-mika-creperie

Galettes su francuske, bretonske slane palačinke od heljde. One se pune s miljun raznih nadjeva, od onih bazičnih poput ementalera, šunke ili pancete, do ambicioznih poput roqueforta, dimljenog lososa ili ratatouillea. Galettes se dosad nisu pojavile u hrvatskoj restoranskoj ponudi; radi se o posve novom elementu zagrebačkog street fooda.

Lokal Le Mika vodi francuski ekspatriot istog nadimka, koji već neko vrijeme živi u Zagrebu, uz pomoć pariških restoranskih profesionalaca, koji su sudjelovali u investiciji i koji će povremeno dolaziti u Le Miku. Osim četrdesetak verzija galeta, Le Mika će pripremati i više od dvadeset varijanti klasičnih, slatkih palačinki, od onih s domaćim čokoladnim umakom do legendarnih Crepe Suzette. Izbor pića uključuje šampanjce, konjake, ginove, calvadose, ali i kavu za van, uz koju će se ujutro nuditi svježe pečene, domaće brioše. Le Mika se otvara u ponedjeljak ujutro u Masarykovioj ulici, nekoliko ulaza od kultnog bara Bastion.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.