Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Izišao je trailer za Wasted, Bourdainov novi film o bacanju hrane

Mrzio sam samu ideju o ovom filmu, kaže na početku trailera Anthony Bourdain. “Ja nisam aktivist, ali namjera ovoga filma poklapa se s nečim vrlo osobnim. Potječem iz kuhinjskih režima u kojima je vladalo apsolutno pravilo da se ništa ne baca i sve se koristi. I kao putnik, naravno, stalno gledam kako okolnosti prisiljavaju ljude da kuhaju nevjerojatno dobro sa često vrlo malo hrane koju imaju na raspolaganju”, rekao je Bourdain.

Dokumentarac Wasted! The Story of Food Waste najnoviji je projekt u rastućoj Bourdainovoj ponudi sadržaja koji istražuju kulturu, sociologiju i politiku hrane. Bacanje hrane s jedne i oskudica hrane s druge strane u današnjem svijetu, jedna je od najrelevantnijih tema današnjice i bit će zanimljivo vidjeti kako će je obraditi Bourdain, jer je on u svojim emisijama dosad uredno uspijevao dati inteligentan, human i novi doprinos sličnim temama. Naravno, kroz ovaj dokumentarac defiliraju najveće svjetske kulinarske zvijezde, Dan Barber, Mario Batali i Massimo Bottura da nabrojimo samo neke, koji kuhaju sjajna jela sa sastojcima koja obično tretiramo kao smeće. Bacamo milijarde toga hrane godišnje i pametnija preraspodjela i ekonomičnost nameću se kao prirodna rješenja za ovaj problem.  Dokumentarac Wasted producirala je kuća Zero Point Zero, zaslužna za njegovu seriju Parts Unknown u partnerstvu sa CNN-om. Redatelji su sam Bourdain, Anna Chai koja potpisuje seriju The Mind of a Chef i film The Layover te Nari Kye iz serija The Mind i Chef and No Reservations.

“Jedan film neće izliječiti sve boljke društva, ali ako nekoliko ljudi počne na drugačiji način razmišljati o tome što će jesti za večeru, ili dva puta razmisle prije nego bace hranu, taj dan nije potrošen uzalud”, zaključuje Bourdain. Dokumentarac Waisted! izlazi 13. listopada.

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.