Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Walter Filiputti, konzultant Vina Meneghetti, osvojio je prestižnu nagradu za svoj književni magnum opus

Walter Filiputti lani je objavio opsežnu knjigu Storia Moderna Del Vino Italiano Curato (The Modern History of Italian Wine). Ta knjiga, koja istražuje talijansku vinsku industriju od šezdesetih i sedamdesetih godina do danas, i koja portretira njene važne protagoniste, osvojila je šampionsku titulu na uglednom natjecanju Gourmand World Cookbook Awards. Nagrade su proglašene u Yantaiju u Kini. Europski dio Gourmand World Cook Awardsa održat će se u listopadu, na Sajmu knjiga u Frankfurtu. Goumand World Cookbook Awards osnovao je 1995. godine Eduard Cointreau, iz obitelji koja je posjedovala legendarni liker Cointreau. Sedamdesetogodišnji Eduard danas je, među ostalim, predsjednik Gourmand Magazine i jedan od utjecajnijih Francuza u međunarodnom medijskom biznisu oslonjenom na vrhunsku hranu i vina.

Nagrade Cookbook Awards dodjeljuju se u nizu izdavačkih kategorija, vezanih uz gastronomiju i vino. Cookbook Awards postale su s vremenom toliko relevantne, da ih se katkad naziva gastronomskim i vinskim Oscarima.

Walter Filiputti ugledni je i utjecajni enolog i publicist iz Udina koji je napisao nekoliko vrlo zapaženih knjiga o vinu i kuhinji sjeverne Italije, i koji surađuje s više značajnih talijanskih vinarija. The Modern History of Italian Wine njegova je dosad najznačajnija knjiga. Gospodin Filiputti pridružio se istarskoj vinariji Meneghetti prije šest godina, kao glavni vinski konzultant. U Meneghettiju su opravdano ponosni na Filiputtijevu svjetsku književnu nagradu. Knjiga se može kupiti u Meneghettiju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.