Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Francuski Le Monde uvrstio je Lošinj i Cres među dvadeset najatraktivnijih destinacija na svijetu za ljeto 2017.

Lošinjski je turizam nedavno dobio dosad najveće priznanje. Otok, koji smo i mi jučer ubrojili među pet najboljih hrvatskih turističkih odredišta, pariški dnevnik Le Monde proglasio je uz Cres jednom od dvadeset najatraktivnijih turističkih destinacija na svijetu, prenosi HRT. Lošinj je također ušao u Le Mondeov izbor 100 održivih turističkih destinacija,

“Jadranski otoci Cres i Lošinj raj su za zaljubljenike u prirodu. Ove otoke, s njihovim skrivenim uvalama, stazama za trekking, dražesnim selima i hotelima koji nude ugodnost i visoku kvalitetu, francuski turisti rijetko posjećuju. Otok Lošinj je, uz grad Opatiju, preteča hrvatskog turizma, jer su još u 19. stoljeću bili među glavnim odredištima austrougarske aristokracije”, priše Le Monde.

Tako je Lošinj pokazao da luksuzni turizam i održivi turizam prirodno idu skupa, premda se u dobrom dijelu naše javnosti i dalje misli suprotno. Lošinjski je strateški cilj da postane five star destinacija, a već sada od 3500 hotelskih kreveta, 600 se nalazi u hotelima s pet zvjezdica Bellevue i Alhambra.

Grupa Jadranka u idućem investicijskom ciklusu planira uložiti tridesetak milijuna eura u nove five star smještajne kapacitete. Osim toga, Jadranka će izgraditi i hotel za osoblje, jer se broj zaposlenih iz sezone u sezonu povećava. Osim five star smještaja, Lošinj će se orijentirati prema golfu i zdravstvenom turizmu. Zanimljivo je da Le Mondeu nije smetao u Hrvatskoj toliko osporavani golf, da Lošinj uvrsti među održive turističke destinacije. Dapače, kombinacija luksunih hotela i prvorazrednih sadržaja s divljom lošinjskom i creskom prirodom, glavni je adut lošinjskog turizma. Politički denvnik Le Monde jedan je od najozbiljnijih i najuglednijih svjetskih medija. Stoga Le Mondeovo priznanje vrijedi neusporedivo više nego uobičajeni masovni slični potezi raznih lifestyle magazina i portala.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.