niko-akvarij-hlap

Niko je solidan starinski restoran s dobrom ribom, golemim hlapovima i bidermajerskim namještajem

Potez od Dikla do Puntamike i Borika najljepši je dio zadarske rivijere, barem kad je riječ o plažama. A usred tog dugog područja uz uglavnom kamenu plažu, udaljen nekih pedesetak metara od mora, već dulje od pedeset godina radi restoran Niko. Današnji je Niko pomalo ružna novogradnja bez terase, s namještajem bidermajersko-šavrićevskog stila i s hotelskim sobama. Dobra poslovna procjena da se puno novca može zaraditi na sobama dovela je do katastrofalne odluke o abortiranju terase s fenomenalnim pogledom na more i Zadar. More se danas vidi samo kroz velike staklene stijene. Usprkos svim mogućim pogrešnim i antipatičnim arhitektonsko dizajnerskim rješenjima, atmosfera u Niki vibrantna je i zabavna, kao i u većini bazično dobrih restorana. A Niko je vrlo dobar bazični riblji restoran.

Za predjelo smo pojeli pladanj dagnji i dondola otvorenih na pari, koje su se doimale prilično svježima. Zatim smo dobili dva mala, izvrsno pečena fratra s neodoljivo dobrom, sjajno zelenom blitvom. Za stolom kraj našeg jeli su se veliki škampi, dok su se u akvariju tukli golemi i nešto manji hlapovi.

Dojam su, međutim, narušili najjeftiniji balsamico iz supermarketa i nesnošljiv izbor pjenušaca na čaše: moglo se birati između vodenastog Porina i bezimenog prosecca, pa smo do kraja ručka ostali na korektnoj Jokićevoj Maraštini. Posluga se trudi biti ljubazna no zapravo je spora, neorganizirana i polukompetentna. Niko je dobar, klasični dalmatinski restoran koji igra važnu ulogu u lokalnoj zajednici (što je vidljivo  iz fotografija na njihovom Zidu slavnih) i koji bi mogao biti puno bolji kad bi vlasnik htio investirati u znanje o vođenju restorana.

 

NIKO
Puntamika, Zadar

HRANA -4/5  AMBIJENT 2/5  POSLUGA+2/5
Sve kreditne kartice

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Osnovni priručnik za hotele s pet zvjezdica

U Hrvatskoj se iz godine u godinu otvara…

Bečki Topazz jako je dobar dizajnerski gradski hotel, kakav kronično nedostaje Zagrebu (ali i Splitu i Rijeci)

Glavna atrakcija soba u bečkom hotelu Topazz su…

S ovom klasičnom indijskom tehnikom začini će u vašim jelima procvjetati kao nikad

Ako kuhate sa začinima, vjerojatno ste već prerasli…

U Hrvatskoj se nažalost ne proizvode dovoljno dobri pršuti, octovi, čokolade…

Znamo, naravno, da dio ovog naslova zvuči heretički.…

10 stvari koje mora imati svaki pravi hotel s pet zvjezdica

Luksuzno hotelijerstvo polako postaje sve važniji segment hrvatske…

Marin Vanjak iz O’Hare dao nam je recept za opaki Panuzzo sa čvarcima koji se može ispeći kod kuće

Prošli tjedan slušali smo prijatelja kako oduševljeno prepričava…

Komentirajte