Niko je solidan starinski restoran s dobrom ribom, golemim hlapovima i bidermajerskim namještajem

Potez od Dikla do Puntamike i Borika najljepši je dio zadarske rivijere, barem kad je riječ o plažama. A usred tog dugog područja uz uglavnom kamenu plažu, udaljen nekih pedesetak metara od mora, već dulje od pedeset godina radi restoran Niko. Današnji je Niko pomalo ružna novogradnja bez terase, s namještajem bidermajersko-šavrićevskog stila i s hotelskim sobama. Dobra poslovna procjena da se puno novca može zaraditi na sobama dovela je do katastrofalne odluke o abortiranju terase s fenomenalnim pogledom na more i Zadar. More se danas vidi samo kroz velike staklene stijene. Usprkos svim mogućim pogrešnim i antipatičnim arhitektonsko dizajnerskim rješenjima, atmosfera u Niki vibrantna je i zabavna, kao i u većini bazično dobrih restorana. A Niko je vrlo dobar bazični riblji restoran.

Za predjelo smo pojeli pladanj dagnji i dondola otvorenih na pari, koje su se doimale prilično svježima. Zatim smo dobili dva mala, izvrsno pečena fratra s neodoljivo dobrom, sjajno zelenom blitvom. Za stolom kraj našeg jeli su se veliki škampi, dok su se u akvariju tukli golemi i nešto manji hlapovi.

Dojam su, međutim, narušili najjeftiniji balsamico iz supermarketa i nesnošljiv izbor pjenušaca na čaše: moglo se birati između vodenastog Porina i bezimenog prosecca, pa smo do kraja ručka ostali na korektnoj Jokićevoj Maraštini. Posluga se trudi biti ljubazna no zapravo je spora, neorganizirana i polukompetentna. Niko je dobar, klasični dalmatinski restoran koji igra važnu ulogu u lokalnoj zajednici (što je vidljivo  iz fotografija na njihovom Zidu slavnih) i koji bi mogao biti puno bolji kad bi vlasnik htio investirati u znanje o vođenju restorana.

 

NIKO
Puntamika, Zadar

HRANA -4/5  AMBIJENT 2/5  POSLUGA+2/5
Sve kreditne kartice

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Hotel Molindrio točno oslikava dosadnu i neambicioznu turističku svakodnevnicu Poreča

Okej, razumije se da od hotela s četiri…

5 bijelih vina za kišu i jesenske delikatese

Pad temperature označuje prelazak s bijelih na crna…

RAJČICE! Chef Tom Nikšić dao nam je opaki recept za gazpacho (i soundtrack za kuhanje)

Ako treba birati što je najbolje što je…

U BrewDog hotelu jacuzziji će biti puni Punk IPA-e i svaka soba će imati svoje točeno pivo

Škotska craft pivovara BrewDog službeno je najavila da…

Čini se da se zagrebački Arcotel zatvara. Trebao bi ga zamijeniti Hilton DoubleTree

Zagrebačka hotelska scena napokon postaje malo zanimljivija. U…

NE PREPORUČUJEMO: Mjesta gdje ne biste trebali trošiti novac

Not Recommended (Ne preporučujemo), svojedobno je bila kultna…

Komentirajte