AMEDEI Jedna od najboljih čokolada na svijetu ponovno je u talijanskim rukama

Amedei je ponos toskanske”čokoladen doline”. Firma koju je 1990. u Pontederi osnovala majstorica čokoladarka Cecilia Tessieri, jedan je od najjačih brendova artizanskih čokolada. Amedei su dvije godine zaredom, 2005. i 2006. proglašene najboljim čokoladama na svijetu na prestižnoj londonskoj Academy od Chocolate. Amedei je prije dvije godine prodana fondu Octopus Europe kojemu je sjedište u Londonu. Ovih dana, kampanijska tvrtka Ferrarelle, veliki proizvođač mineralne vode, kupila je 99 posto udjela od fonda i vratila Amedei u Italiju, piše lokalni list Il Tirreno.

Freshly chocolate artisanal, you can feel it's #melting in your mouth. #Amedei #chocolate #tuscany

A post shared by Amedei Tuscany (@amedeituscany) on

Cecilia Tessieri ostat će u kompaniji sa simboličnim udjelom od jedan posto “kako bi jamčila kontiuitet izbora, selekcije i prerade kakaa koji je proslavio Amedei,” objavila je u priopćenju uprava Ferrarelle. Prioritet novog vlasnika je ulaganje u proizvodnju u Pontederi i jačanje distribucije Amedeia u cijelom svijetu. Distribucija se zadnjih godina fokusirala na luksuzne hotele i hotelske lance, restorane i bolje delikatese. U Zagrebu Amedei prodaje Bonkulović.

S obzirom da 40 posto proizvodnje čokolade ide u izvoz, Ferrarelle je želi jače gurati kroz masovnije kanale. Slon u staklarni u ovoj priči je razlog zbog kojega bi vlasnik Ferrarellea Carlo Pontecorvo, kupovao brend čokolade kad se bavi buteljiranjem i prodajom vode. Prema informacijama koje prenose talijanski mediji, vjerojatno je riječ o Pontecorvovom osobnom interesu, jer pokušava stvoriti neku vrstu talijanskog gastronomskog huba na svom lijepom imanju od 145 hektara Masseria Delle Sorgenti u Caserti, gdje se nalaze i izvori vode koju prodaju. Pontecorvo proizvodi i preko interneta prodaje organske lokalne proizvode poput maslinova ulja, meda i tjestenina. Sada u ponudu može dodati i vrhunsku lokalnu čokoladu. 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Najuspješnije hrvatske vinarije i sorte za 2017. godinu

Najvažnije međunarodne vinske nagrade već su podijeljene, Vinistra…

Lost in the supermarket? Sedam odličnih proizvoda koji mijenjaju sliku o kupnji u samoposluživanjima

Supermarketi su sinonim za široki izbor masovno dostupne…

USKRŠNJI LAST MINUTE SHOPPING 6 crnih vina po umjerenim cijenama, za uskršnju janjetinu (ili neko drugo pečenje)

Za Uskrs se u Hrvatskoj, kao i drugdje…

Karta hamburgera u centru Zagreba koje možemo preporučiti

Burger barovi postali su jednako inflatorni segment zagrebačkog…

Pet najboljih hrvatskih vina pod navojnim čepom

Kao velikim zagovornicima navojnih čepova, žao nam je…

Sofrito

Ovaj  pripravak od rajčice, češnjaka, maslinova ulja i luka,…

Komentirajte