amedei-g

AMEDEI Jedna od najboljih čokolada na svijetu ponovno je u talijanskim rukama

Amedei je ponos toskanske”čokoladen doline”. Firma koju je 1990. u Pontederi osnovala majstorica čokoladarka Cecilia Tessieri, jedan je od najjačih brendova artizanskih čokolada. Amedei su dvije godine zaredom, 2005. i 2006. proglašene najboljim čokoladama na svijetu na prestižnoj londonskoj Academy od Chocolate. Amedei je prije dvije godine prodana fondu Octopus Europe kojemu je sjedište u Londonu. Ovih dana, kampanijska tvrtka Ferrarelle, veliki proizvođač mineralne vode, kupila je 99 posto udjela od fonda i vratila Amedei u Italiju, piše lokalni list Il Tirreno.

Freshly chocolate artisanal, you can feel it's #melting in your mouth. #Amedei #chocolate #tuscany

A post shared by Amedei Tuscany (@amedeituscany) on

Cecilia Tessieri ostat će u kompaniji sa simboličnim udjelom od jedan posto “kako bi jamčila kontiuitet izbora, selekcije i prerade kakaa koji je proslavio Amedei,” objavila je u priopćenju uprava Ferrarelle. Prioritet novog vlasnika je ulaganje u proizvodnju u Pontederi i jačanje distribucije Amedeia u cijelom svijetu. Distribucija se zadnjih godina fokusirala na luksuzne hotele i hotelske lance, restorane i bolje delikatese. U Zagrebu Amedei prodaje Bonkulović.

S obzirom da 40 posto proizvodnje čokolade ide u izvoz, Ferrarelle je želi jače gurati kroz masovnije kanale. Slon u staklarni u ovoj priči je razlog zbog kojega bi vlasnik Ferrarellea Carlo Pontecorvo, kupovao brend čokolade kad se bavi buteljiranjem i prodajom vode. Prema informacijama koje prenose talijanski mediji, vjerojatno je riječ o Pontecorvovom osobnom interesu, jer pokušava stvoriti neku vrstu talijanskog gastronomskog huba na svom lijepom imanju od 145 hektara Masseria Delle Sorgenti u Caserti, gdje se nalaze i izvori vode koju prodaju. Pontecorvo proizvodi i preko interneta prodaje organske lokalne proizvode poput maslinova ulja, meda i tjestenina. Sada u ponudu može dodati i vrhunsku lokalnu čokoladu. 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Sedam od deset najprodavanijih whiskyja na svijetu proizvode se u Indiji. Donosimo novi poredak

Najprodavaniji whisky na svijetu je Officer’s Choice, s…

Zašto uopće nije jednostavno skuhati dobru šalšu od svježih rajčica i kako uspjeti

Šalša je jedno od onih jela. Nema najbolje,…

Stvarna kategorizacija luksuznih istarskih i kvarnerskih hotela. Hotelske zvjezdice Kulta Plave Kamenice

Tekstovi o opatijskom hotelu Continental, koji se prilično…

10 savjeta za kuhare koji žele postati slavni

Chef legendarnog londonskog restorana Gavroche, Michel Roux Jr.…

Deset najvažnijih hrvatskih chefova za prvu polovicu 2017.

Naša redovita polugodišnja lista najboljih hrvatskih chefova(konačnu ćemo…

18 popularnih sastojaka koktela koji nisu baš bezazleni

Ako vam se nekad dogodilo da se nakon…

Komentirajte