Anthony Bourdain ispričao je kako bira gradove za Parts Unknown i još par stvari o 10. sezoni serijala

Prvo što je u nedavnom intervjuu za Eater, objasnio Anthony Bourdain, jest da pravila nema. Ideje o lokacijama za televizijsku seriju Parts…

Glenmorangie sada proizvodi bicikle od starih bačvi whiskyja

Nova Glenmorangiejeva ekspresija je - bicikl. Nova, jer su na tržište već izbacili liniju elegantnih Finlay sunčanih naočala s okvirima…

Na nagradama Louis Roederer proglašeni su najbolji vinski pisci, blogeri i fotografi 2017.

Ljudi iz cijelog vinskog svijeta okupili su se ovih dana na londonskoj Royal Academy of Arts, radi dodjele nagrada Louis…

Prvi put u povijesti jedan francuski chef s 3 Michelinove zvjezdice traži da ga se izbaci iz vodiča

Koliko god prigovarali njegovim kriterijima i metodama ocjenjivanja, Michelinov crveni vodič za restorane i dalje je vrhovno mjerilo kvalitete za…

U Tkalčićevoj je otvoren El Greco, prvi zagrebački grčki street food

Ovih je dana u srcu Tkalčićeve, skoro preko puta Agave, malo više prema Trgu bana Jelačića, otvoren grčki street food…

Evo s kojim se sve inspekcijama, propisima i zahtjevima suočavaju hrvatski restorani

Nedavno je jedan zagrebački restoran morao ukloniti dio terase, zbog namještaja. Nakon što su na terasu, koju nisu širili, dodali…

Creamy Queen s bijelom Valrhonom u Plavom podrumu najbolji je restoranski desert što smo ga kušali ove godine

Bijela tortica na crnom biskvitnom keksu sa zapečenom i hrskavom površinom, koju smo probali sinoć u Plavom podrumu, spada među…

HI-TECH POLJOPRIVREDA Evo zašto je Nizozemska drugi najveći svjetski izvoznik hrane

Nizozemska je nekih 270 puta manja od Sjedinjenih Država. Pa ipak, ta je zemlja drugi najveći svjetski izvoznik hrane po…

Sedam formata street fooda i etničke hrane koji bi u Hrvatskoj mogli postati jako popularni

“Nisam još uspio jesti u Le Miki,” rekao nam je ovih dana Esplanadin Ivan Trbušić,najbolji zagrebački konobar i pasionirani gurman,…

DNEVNIK S OTOKA Popodne velikih valova

U utorak iza dva valovi na lošinjskoj Sunčanoj uvali počeli su zviždati, tutnjati i grmiti. Veliko, sivomodro more, kotrljalo se…

Na lošinjskoj rivi otkrili smo mali dućan s veličanstvenom robom

Delamainov konjak iz 1973. godine najdragocjenija je boca u Gourmet Boutiqueu, prilično posebnoj trgovini na malološinjskoj rivi. Odmah iznad ovog…

Noel otvara sezonu velikih vinskih večera poučnom turom kroz Francusku

Zagrebački Noel u lanjskoj je sezoni redefinirao format restoranskih vinskih večera. Godinama i godinama vinske su se večere svodile na…

U Teslinoj ulici počeo je raditi Time Roberta Hromalića, najambicioznija slastičarnica u Zagrebu

Zagrebačka Teslina ulica u ponedjeljak je dobila pojačanje . Vrata do restorana Carpaccio otkriven je elegantni ulaz nove slastičarnice restorana…

Bečki Le Cru primjer je bara kakav je prilično neophodan Zagrebu

Le Cru - Comptoir de Champagne, netipični je šampanjski bar smješten u strogom centru Beča, par minuta hoda od katedrale…

Izgleda da se prodaju zagrebački Westin i Sheraton. I to je odlična vijest

Vlasnik poduzeća HUP Anđelko Leko odlučio se povući iz posla i prodati svoju tvrtku, piše Jutarnji list. Spominje se iznos…

Chef Noela Goran Kočiš predlaže zdravi školski jelovnik. “Školski ručak ne smije biti trauma”

Od početka ove školske godine, hrvatske su škole dobile mogućnost nabavljanja dijela voća, povrća i mliječnih proizvoda od malih lokalnih…

Otvorila se Veža, najkvartovskija pizzeria u Zagrebu

U zadnjem dijelu Maksimirske ulice, između Mašićeve i Kvatrića, odmah pokraj cafea Dvorište, ovih se dana otvorila pizzeria Veža, koja…

Delamain, jedan od najplemenitijih proizvođača konjaka, vraća se u Hrvatsku

Pije točno dvadeset godina, u listopadu 1997. u ondašnjem zagrebačkom Intercontinentalu a danas Westinu, održana je spektakularna i jako poučna…

Miloš i Tomac ove su godine proizveli dva posve nova vina – rukatac i crveni traminac u amfori

Usprkos vrlo kompliciranoj berbi, dvojica od vodećih vinara Miloš s Pelješca i Tomac s Plešivice, odlučili su ove godine proizvesti…

HRVATSKI MESNI PODUZETNICI Iza burgera koje jedete na Zagreb Burger Festivalu stoje osebujni ljudi. Upoznajte ih

Danas kad vas u barovima rutinski obavještavaju koliko su i kako odležavali govedinu za hambruger, lako je zaboraviti koliko je…

Zadnji dani Bistroa Apetit u Jurjevskoj?

Prema informacijama koje smo neslužbeno dobili, sadašnji zakupnici restorana Bistro Apetit u Jurjevskoj, marketinška Agencija Unex, trebali bi taj reprezentativni…

TKO ĆE POJESTI CAROLINA REAPER? Volim ljuto sutra na Burger Festivalu otvara novi Okršaj ljutomana

Počet će s Hot Portugalom, završiti s Carolina Reaperom, ekstremno ljutom sortom čili papričica, čija ljutina doseže prosječno 1,5 miljuna…

Anketirali smo ugledne hrvatske vinare. Ovogodišnja berba slabija je od prethodne dvije

Pogled kroz prozor dovoljno govori. Usred sezone berbe kiša pljušti iz dana u dan, što nikako nije dobro za berbu.…

Artizanske čokolade su skupe. Čuvajte novac, naučite što otkrivaju njihove neobične ambalaže

Riječi artizansko, craft, lokalno, organsko, ekološko, danas prodaju doslovno sve. Čokolade, piva, čajevi i specijalne kave postali su obavezan element…

Splitski Paradox odlučio je da je ljeto gotovo. Počinju jesenski vinski koncerti

Splitske PARADOX Wine & Cheese Bar 23. rujna počinje svoj jesenski program. Ovo je šesta sezona ovog koncepta u Paradoxu, i…

U Zagrebu se uskoro otvara prvi cat cafe

U Kušlanovoj ulici u Zagrebu početkom listopada otvorit će se prvi cat cafe u Hrvatskoj, Cat Caffe Zagreb. Ovaj žanr…

Slovenija zabranila prodaju hrvatskog terana!

Marjan Colja, šef Udruge proizvođača terana sa slovenskog Krasa, danas je izjavio da se u Sloveniji neće moći prodavati hrvatska…

Dubrovački Posat luksuzni je i otmjeni riblji restoran s jako lošim izborom domaćih vina

U Dubovniku nije lako ručati. Barem ne u strogom centru. Takenoko se otvara u šest popodne. Restoran 360 u pola…

Dobili smo Tinder za restorane. Ali zašto još nema zaista uspješne aplikacije za restorane?

Kako to lijepo kažu tech novinari, odsad svajpanjem nadesno osim dejta možete naći i mjesto za dejt. Kanadska novinarka Amie…

Mali George ni ne zna da je upravo povećao prodaju leće u Europi

Teško da ste uza sav trud mogli izbjeći podatak da sve što nose, rade ili vole članovi britanske kraljevske obitelji,…

U Laurus Grillu na roštilj stavljaju zaista sve. Kamenice, ćevape, janjeće kobasice, velike steakove i burgere od brancina

U utorak oko tri popodne opatijski restoran Laurus u hotelu Villa Kapetanović bio je pun, ali doslovno do zadnjeg stola,…

Počeo je Zagreb Burger Festival 2017. bitno jači od sjajnog lanjskog izdanja

Nakon lanjskog senzacionalnog uspjeha, Zagreb Burger Festival powered by Heinz, na Strossmayerovom je trgu jučer otvorio izdanje za 2017. U…

Restoran hotela Merlot ugledne vinarske obitelji Prović, pomalo je zbunjen i dezorijentiran

Hotel Merlot nalazi se na izlazu iz Opuzena, osamdesetak kilometara od Dubrovnika. Merlot je u vlasništvu vinske obitelji Prović, koja…

DOOMSDAY Anarhistička pizzeria iz Dugava koja mrzi svoje goste

Predstavljaju se kao deep dish pizza factory. Hit su im veganske pizze. Njihovog čovjeka u uniformi Doomsday Pizze, s gas…

Matija Bogdan, kuhar glasovitog Ledburya, u petak i subotu gostuje u čakovečkoj Mundoaki. Donosimo jelovnik

Još  mladi chef Matija Bogdan već treću godinu radi u londonskom Ledburyu, restoranu s dvije Michelinove zvjezdice, kojeg se općenito…

Zagrebački advent ove se godine širi na HNK?

Skupina etabliranih zagrebačkih ugostitelja pokreće inicijativu da se zagrebački Advent, najveseliji i najmasovniji gradski happening, ove godine proširi i na…

VRGANJOMANIJA U ZAGREBU Carpaccio svaka dva dana prodaje dvadesetak kilograma vrganja

Naša redovita sezonska rubrika Vrganji u Carpacciu ovih je dana dobila novi zaokret. Naime, otkad su vrganji prije nekoliko dana…

Gazirani sokovi i slatka pića nestat će iz srednjih škola u EU

Europska industrija bezalkoholnih pića odlučila je prestati prodavati gazirane sokove i zaslađena pića svim srednjim školama u Europskoj uniji. To…

Je li istarska restoranska industrija zaista zastarjela i irelevantna?

Denis Ivošević, dugogodišnji šef Turističke zajednice Istre, na jučerašnjem je predstavljanju prvog tiskanog izdanja istarskog Michelina (ustvari, radi se o…

Pupitres sommelierke Jelene Šimić Valentić ima najpovoljnije cijene vina u Zagrebu. Navalite!

"U petak navečer suočila sam se s 2000 buteljki vina. Doslovno dvije tisuće. Nisam znala kamo bih sve to smjestila,"…