Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

LJETO 2017. Najbolji hoteli na sjevernom Jadranu

adriatic

Na hrvatskoj se obali svake godine otvori po nekoliko desetaka novih hotela, što je svakako dobro. Međutim, vrlo malo njih dostiže zaista visoke standarde smještaja i usluge. Naša ovogodišnja lista najboljih hotela na sjevernom dijelu Jadrana stoga je kombinacija zaista dobrih novih hotela, i onih starih, kojima treba obnova, ali koji i u sadašnjem stanju spadaju u gornji segment naše hotelijerske industrije.

1. ALHAMBRA, Mali Lošinj

Ovaj zaista lijepi i autentično luksuzni novi hotel u proširenoj i obnovljenoj austrougarskoj vili, bez ikakve je konkurencije pobjednik naše liste. Alhambra je ujedinila raskoš luskuznog five star žanra, sjajnu lokaciju, vrhunsku gastronomiju i prvorazedni servis. Šteta je jedino što u minibarovima ne drže alkohol.

Cijena na Booking.com 18. srpnja – 4012 kuna

2. MENEGHETTI, Bale

Meneghetti je danas apsolutno najbolji istarski hotel. Usprkos četiri zvjezdice (vlasnici namjerno nisu htjeli petu), kompleks soba i apartmana u kamenim kućama kraj vinograda izgleda gotovo savršeno te ostavlja dojam mjesta gdje biste u divnoj izolaciji mogli provesti vrlo mnogo vremena. Meneghetti je definitivno podigao standarde hotelske industrije u Istri i Hrvatskoj.

Cijena na Booking.com 18. srpnja – 3259 kuna

3. ADRIATIC, Rovinj

Adriatic je najbolji gradski hotel u Istri. Premda i Adriatic formalno nosi četiri zvjezdice, on je u većini važnih hotelskih elemenata  -od koncepta uređenja i karaktera, preko distinktivnih detalja u sobama i kupaonicama, do ponude u baru – prilično superioran Maistrinim hotelima s pet zvjezdica,

Cijena na Booking.com 18. srpnja – 3037 kuna

4. MONTE MULINI, Rovinj

Monte Mulini klasični je raskošni obalni hotel, vrlo udoban, ali i s dosta pogrešaka u softveru koje datiraju od samog otvaranja. Monte Mulini zauzima visoko mjesto na našoj listi zbog Mulini Beacha, uvjerljivo najpametnije koncipirane, najzabavnije i najluksuznije hotelske plaže u Istri. Mulini Beach je dodana vrijednost koja je bila baš neophodna Maistrinim hotelima.

Cijena na Booking.com 18. srpnja – 4615

5. NAVIS , Opatija

Design vila na Preluku usječena u stjene, s neposrednim kontaktom s morem, u kratkom se vremenu nametnula kao vodeći opatijski hotel. Sobe su originalno uređene, balkoni neodoljivi, minibarovi luksuzni u potrebnim segmentima (šampanjci, craft gin, dobro pivo) dok restoranska terasa spada među najljepše na cijeloj obali.

Cijena na Booking.com 18. srpnja – 2078.kuna

6. BEVANDA, Opatija

Bevanda ima nedvojbeno najraskošnije uređene sobe na cijeloj opatijskoj rivijeri. Da sada nije ljeto, Bevanda bi zauzimala više mjesto na ovoj listi. Međutim, kupalište Lido, koje je jako podiglo turističku ponudu Opatije, na neki način nije koristilo imidžu i ugođaju samog hotela, koji se od luskuzne vile visokog stila počeo pretvarati u scenografiju iz loših videospotova hrvatske zabavne glazbe. Bevandu više volimo po zimi.

Cijena na Booking.com 18. srpnja – 2667 kuna

7. BELLEVUE, Mali Lošinj

Lošinjski Bellevue, koji je zapravo trebao imati četiri zvjezdice, tipičan je veliki, generički five star hotel. Međutim, zahvaljujući pojedinim elementima u softveru, prije svega kad je riječ o hrani i o piću, Bellevue je nadišao svoju bazičnu kategoriju. Izvrsna ponuda na baru i ozbiljan trud u temeljnim hotelskim gastrosegmentima, poput doručka ili Green Egga na bazenu i plaži, jak su Bellevueov argument. Druga njegova strateška prednost jest osjećaj izoliranog resorta: radi se o idealnom mjestu za antistresni godišnji odmor. Trip Advisor proglasio je Bellevue najboljim hotelom s pet zvjezdica u Hrvatskoj

Cijena na Booking.com 18. srpnja – 2101 kuna

8. KEMPINSKI, Savudrija

Kempinski je, baš poput Monte Mulinija, autentični, pravi, raskošni, veliki five star hotel, s dva ozbiljna problema. Prvo, Kempinski nema dobru plažu, a tipizirane vile oko hotela stvaraju loš osjećaj apartmanizacije, što ne želite na tako luksuznom mjestu. Drugo, ni Kempinski baš nikad nije uspio pomiriti logiku hotelske prehrane s kriterijima ozbiljnije gastronomije.

Cijena na Booking. com 18. srpnja – 2370 kuna

9. SAN ROCCO, Brtonigla

San Rocco je godinama dobivao nagrade kao najbolji mali hrvatski hotel. S obzirom na specifičan ambijent tih kamenih kuća s pogledom na maslinike, na restoran koji se stalno poboljšava, i s obzirom na trud koji obitelj Fernetich ulaže u kreiranje atmosfere profesionalne gostoljubivosti, San Rocco sve te nagrade nesporno zaslužuje. No, San Roccu, otvorenom 2003. godine, treba redizajn, osobito kad je riječ o uređenju soba.

Cijena na Hotels.com 18. srpnja – 1423 kune (prva soba slobodna je tek 30. srpnja)

10. DELFIN, Rovinj

Delfin je jedan od rijetkih hrvatskih primjera modernog pristupa hotelijerstvu: sobe su male, ali su izvrsno i funkcionalno opremljene. U minibarovima nema baš ništa generičko, u kupanicama se nalazi Bulgarijeva kozmetika, a balkoni s pogledom na Rovinj toliko su atraktivni da poželite na njima provesti cijelu noć. Delfin je primjer urbanog, inteligentnog hotela sa šire prihvatljivim cijenama (barem u sadašnjoj, promotivnoj fazi).

Cijena na Booking.com 18. srpnja – 1334 kune

11. BOŠKINAC, Pag

Boškincu treba temeljita obnova: njegove su sobe zastarjele, a bazen premali. Vlasnik Boškinca svega je toga svjestan, pa su projekti za rekonstrukciju u visokoj fazi izrade. Iduće bi godine novi Boškinac trebao dobiti pet zvjezdica. Boškinac se ipak našao na ovoj listi zbog zaista jedinstvene lokacije i atmosfere, u divljini u zaleđu Novalje.

Cijena na Booking.com 18. srpnja – 1556 kuna

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.