Krajem srpnja izlazi Cracking Croatian Wine, vodič za vinske entuzijaste koji tek trebaju otkriti Hrvatsku

“Cracking Croatian Wine: Visitors Guide to The Wines of Croatia” novi je vodič za hrvatska vina na engleskom, koji izlazi krajem srpnja. Riječ je prvoj temeljito istraženoj komercijalnoj knjizi o hrvatskim vinima namijenjenoj posebno ljubiteljima vina. Nakon gotovo godinu dana obilaženja relevantnih hrvatskih vinarija, autori Charine Tan i Matthew Horkey napisali su praktični vodič s više od 120 preporuka za ljude koji raspolažu različitim stupnjevima znanja o vinu, koji je ujedno i knjiga o nastajućoj europskoj vinskoj regiji.

Charine Tan i Matthew Horkey

Ovaj američko-singapurski par u vinsko je izdavaštvo ušao iz čiste strasti prema vinima. Charine Tan je specijalistica za brend strategije i odnose s javnošću, Matthew Horkey je liječnik. Nakon prve dvije knjige o vinima, Sipping Santa Barbara i Uncorking The Caucasus o Turskoj, Gruziji i Armeniji, odlučili su se fokusirati na manje poznate vinske regije.Kad kao ljubitelj vina dođete u regiju koju još ne poznajete, kažu, glavno je pitanje na koja vina potrošiti ograničeno vrijeme koje imate. U Hrvatskoj nisu završili posve slučajno. “Putovali smo po cijelom Balkanu tražeći temu za novu knjigu. Shvatili smo da to mora biti Hrvatska, zbog živosti scene, brojnosti autohtonih sorti i kvalitete vina”, kaže Matthew, “Ovo je još vrlo mlada vinska regija, bez velikih vina, ali na nekim mjestima potencijal je zaista golem”. S posebnim entuzijazmom priča o plešivičkim i korčulanskim vinarima, pošipu i grku i Istri ako cjelokupnoj regiji. Njihove knjige o manje poznatim vinskim regijama, kaže Matthew, lako su našle nišu među ljudima koji putuju, a vole vina i uče o njima, jer takvih je sve više a na tržištu dominiraju knjige utjecajnih autora o glasovitim vinskim regijama.  Kad tu rastuću nišu spojimo s rastom broja turista u Hrvatskoj, pa s time i sve većim brojem gostiju koja vina posebno zanimaju, Cracking Croatian Wines izgleda kao dosta precizno odabran naslov za knjigu koja stiže u dobro vrijeme. Kako je nastajao vodič, možete pogledati OVDJE.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Rani radovi Gordona Ramseya: grdobina u panceti na ratatouilleu

Izdavanje kuharica imalo je važnu ulogu u stvaranju…

Ova tri recepta s ostacima šunke su sve što trebate nakon maratonskog uskršnjeg prejedanja

Usrks je iza nas i do idućeg Božića…

Genijalnost gin tonica je u njegovim molekulama. Otkrijte je s dva sjajna recepta Marina Nekića

Jedna od boljih stvari u životu kad počnu…

SIJEČANJSKI IZBOR 7 niskokaloričnih zagrebačkih restorana

Umjesto da se poslije blagdana iscrpljujemo grižnjom savjesti,…

Bi li Hrvatska turistička zajednica trebala raspisati pozivni natječaj za domaći street food? Ovo su kandidati

Sutrašnje otvaranje Meat Districta u Preradovićevoj, rebrendiranog Biberonovog…

Ovo su najskuplji restorani na svijetu

Od višesatnih kaiseki večera u Kyotu i pariških…

Komentirajte