Rovinjski Delfin spada među najmodernije istarske hotele

Pretprošlu nedjelju, zahvaljujući kiši, morali smo se evakuirati s lijepog Mulini Beacha, pa smo tražeći terasu s čvrstim krovom završili u restoranu Tramonto, netom otvorenog rovinjskog hotela Delfin, s pogledom na gradsko brodogradilište. Kako smo već bili izvijestili, Tramonto je prvi moderni bistro u Rovinju (i jedan od prvih u Istri). Sinoć smo, pak, spavali u Delfinu, koji dosljedno provodi Tramontovu modernističku liniju. Delfin, crno bijela kocka podignuta blizu gradilišta ultraluksuznog Parka, u uređenju soba koristio je iskustva predzadnje generacije masovno luksuznih hotela poput lanca W. To među ostalim znači da je u razmjerno malim sobama Delfin uspio stvoriti najveću moguću udobnost.

Televizori su veliki, kabelski se sustav odmah diže i sadrži stotinjak kanala, kupaonice su opremljene Bulgarijevom kozmetikom, a minibarovi gotovim koktelima, ginom Mare i prilično originalnim slatko slano začinskim čokoladama butiknog pulskog proizvođača. U svakoj se sobi nalazi i tablet, dok se bicikli dijele u vrtu iza recepcije, sa stražnje strane zgrade.

Kreveti su veliki i mekani, jastuci su također veći od domaćih standarda, dok su samo četiri vješalice u ormarima su ozbiljna greška hotela. Zato su balkoni s obalne strane posve neodoljivi: dok pišemo ovaj tekst gledamo na more , stari grad i crkvu Svete Eufemije. Delfinov minimalistički luksuz zasad se ne prodaje po luksuznim cijenama. Delfin je tridesetak posto jeftiniji od Angela d’Oro, u kojem smo spavali prije dva tjedna, i gdje smo sobu platili oko 200 eura.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

6 najatraktivnijih kućica na zagrebačkom adventu. Budite originalni i dajte im šansu

Prošlo je, eto, pola adventa. Zagreb nikad nije…

16 najboljih filmskih scena o hrani u čast dodjeli Oscara

Povodom dodjele Oscara odabrali smo svoje omiljene filmske…

JEFTINI RUČKOVI U ZAGREBU Lista za 2017.

U eksploziji novih zagrebačkih restorana, bistroa i zalogajnica,…

9 vina za sezonu roštilja koja možete kupiti za manje od 90 kuna

Svibanj je napokon sunčan, topao i veseo: vrijeme…

One Suite Hotel koji se u lipnju otvara u Srebrenom, donosi novi stil hotela u okolicu Dubrovnika

U okolici Dubrovnika u Srebrenom početkom lipnja otvara…

Osam najboljih hrvatskih pjenušaca proizvedenih klasičnom metodom

Prije desetak godina u Hrvatskoj gotovo nitko nije…

Komentirajte