Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LJETO KOD ANE U Malom baru ručali smo najbolju parmigianu u Zagrebu i stotinama kilometara uokolo

mali-bar-ljeto-2017-parmigiana (1)

Ana Ugarković u travnju je proslavila peti rođendan Malog bara, restorana smještenog u prolazu između Vlaške ulice i Šalate, odmah ispod pizzerie Karijola. U šestoj godini Malog bara, gospođa Ugarković kuha najpromišljenije dosad. Srpanjski meni sastoji se od niza salata i hladnih jela, s tek nekoliko jačih tanjura koji su, opet, složeni da bi proslavili ljeto. Jer, zaista, što će vam usred ovog toplinskog vala biftek, kad možete jesti hladni roastbeef na umaku od gorušice?

Što će vam pečena tuna kad možete uživati u pršutu od tune s dresingom od šafrana i s rikulom? Žudnja za svinjskom masnoćom zadovoljava se kroz salatu od svježeg kozjeg sira s dinjom, bosiljkom i štapićima od pancete, dok se lungić servira s Aninom verzijom caponate i punjenim cvijetom tikvice.

Mi smo ručali dobre, fino začinjene i perfektno skuhane špagete s vongolama, te zaista vrhunsku apologiju ljetu – genijalnu parmigianu od patlidžana, tikvica , rajčica i buffalo mozarelle, čiji su okusi toliko duboki, slatki i plemeniti da zorno pokazuju kako se i kod nas od bazičnog sezonskog povrća može proizvesti kulinarski zaista vrijedno jelo. Od četiri deserta izabrali smo moćan, gust i aromatičan čokoladni sladoled sa sirupom od crnog vina. Riječ je o desertu za odrasle obožavatelje čokolade. Anin srpanjski meni uvrštava Mali bar među vodeće ljetne restorane u gradu. Šteta je jedino što se u izbor vina, osobito pjenušavih, ne ulaže barem malo od strasti i znanja s kojima se kuha.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.