Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mali vodič kroz cijene bijele ribe i rakova na Jadranu

rivica-njivice-krk-restoran-skampi-skarpina

Zadnjih se dana u hrvatskim medijima ekstenzivno raspravlja o računu što ga je jedan kuhar poluprofesionalac platio u jednom ne odveć uglednom restoranu na Rabu. Radilo se o 2700 kuna za brancine, škampe, dagnje i nešto alkohola. Ne želimo se uplitati u meritum ove besmislene diskusije: ako jedete bijelu ribu i škampe, i ako vas je troje ili četvero, račun ne može biti mali. Umjesto toga, smatramo kako je nešto korisnije objaviti stvarne, aktualne cijene riba i škampa u masovno poznatim restoranima na različiti dijelovima Jadrana.

Kilogram škrpine

  • Batelina, Banjole, 290 kuna
  • Bevanda, Opatija, 690 kuna
  • Foša, Zadar, 650 kuna

Kilogram brancina

  • Johnson, Moščenićka Draga, 380 kuna
  • Većina istarskih konoba 250 – 300 kuna
  • Bevanda, Opatija 570 kuna
  • Foša, Zadar, 455 kuna

Kilogram škampa

  • Johnson, Moščenićka draga, 420 kuna
  • Istra, oko 450 kuna
  • Bevanda, Opatija, 750 kuna
  • Foša, Zadar, 650 kuna

Ovdje, naravno, moramo upozoriti da su cijene južnije od Zadra često značajno više, osobito u Dubrovniku

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.