Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EKSKLUZIVNO Ana Roš i Gaggan Anand sinoć su zajedno kuhali u Bangkoku. Evo kako je izgledao taj jedinstveni jam session

ros-gaggan

Gaggana Ananda ne treba posebno predstavljati. Vjerojatno jedan od najvažnijih chefova našeg doba, na svjetsku je gastronomsku scenu došao iz siromaštva Kalkute, teškim putem koji je uključivao i raznošenje McDonald’sa i stažiranje kod Ferrana Adrie u elBulliju, da bi svojim talentom u restoranu Gaggan redefinirao ne samo indijsku nego cijelu azijsku kuhinju i afirmirao ih kao univerzalne suvremene gastronomske kodove razvijene na načelima autentičnosti, iskrenosti i održivosti. Anu Roš također ne treba posebno predstavljati. Sasvim drugačijim, ali ništa lakšim formativim putem, ta je fenomenalna samouka chefica u nekadašnjoj seoske gostionici u Kobaridu u Hiši Franko izgradila jedan od najzanimljivijih kulinarskih izričaja na svjetskoj restoranskoj sceni i zasluženo dobila titulu najbolje kuharice na svijetu.

https://www.instagram.com/p/BV9Z3Q3hQpu/

Gaggan Anand krajem svibnja je izazvao najbolje svjetske chefove da s dođu kuhati u njegov restoran Gaggan u Bangkoku. Tema je čili, biljka koja stoljećima održava generacije u Aziji, sveprisutna ali zapravo nedovoljno valorizirana. Prva je izazvana Ana Roš. “Da bi život bio uzbudljiviji, došao sam na ideju da neke svoje prijatelje (slavne svjetske chefove) izazovem da kuhaju sa mnom, i sa čilijem” objavio je Gaggan u svibnju, “Budući da dame imaju prednost, izazivam Anu Roš, lady in red, super skromnu i super inspirativnu i najbolju cheficu na svijetu za 2017. da kuha sa mnom. Bit će mi čast podijeliti svoju kuhinju s ovom velikom ženom.” Ana Roš i Gaggan Anand kuhali su zajedno sinoć u Bangkoku, za večeru od 20 slijedova.

https://www.instagram.com/p/BV8Fq4GBgbU/

U čast ovoj suradnji, jedno od Gagganovih potpisnih jela, Charcoal, prženo tijesto s prahom pougljenenog luka punjeno ribom, sinoć je bilo punjeno fermentiranom ricottom Ane Roš. Cijeli meni je naizgled neobuzdana ali zapravo vrlo promišljena lista najrazličitijih, uglavnom azijskih utjecaja kroz koje bez problema jasno komunicira i  afirmiraju lokalna hrana iz krajeva s dvije različite polutke, ali prije svega ozbiljno i etično kuhanje. S ovog jedinstvenog jam sessiona izravno nas je izvijestio osnivač Label Granda Marko Kovač. Evo kako izgleda kad Gaggan Anand i Ana Roš kuhaju zajedno. 

Uni + Gewahr

 

Foto/ Marko Kovač

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.