Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gdje se u zagrebačkom ekspres loncu možete skloniti od vrućine i usput dobro jesti

dubravkin-put5

Kako nam je ovih dana rekao jedan zagrebački chef, grad se vjerojatno prvi put u povijesti pretvorio u golemi ekspres lonac, koji katkad eksplodira, kao u nedjelju navečer, ali uglavnom postojano drži svoje stanovnike i posjetitelje okupane u pari i znoju visokog pritiska. Od zagrebačke monsunske klime najefikasnije je skloniti se u dobro klimatiziranr restorane. No, s druge strane, nije li šteta provoditi ljeto u zatvorenim prostorijama? Stoga smo pokušali pronaći pet terasa na kojima nije posve nesnošljivo vruće ni na prosječnih plus 34.

1. Okrugljak, Mlinovi

Okrugljakova terasa uz potok uvjerljivo je najsvježiji  restoranski prostor u Zagrebu i bližoj okolici. Kombinacija debelog hlada, prirodne tekuće vode i povremenog vjetra čini taj dio velikog Okrugljakova vrta ugodnim i kad vam u centru grada prijeti toplotni udar. Hrana je apsolutno ok, osobito ako izbjegnere nedjeljne gužve.

2. Špilja, Otruševec

Špiljin vrt izložen je suncu, ali šume samoborskog gorja koje okružuju taj restoran u divljini, relativno efikasno štite od vrućine ili barem od sparine. U špilji se osjećate skoro kao na Plitvicama. Hrana je vrlo dobra do izvanredna. Riječ je o elegantnoj interpretaciji rustikalne mesne samoborske kuhinje.

3. Dubravkin put, Dubravkin put

Najljepša zagrebačka terasa profitira od hlada tuškanačke šume, pa je tako u ponedjeljak oko tri nekoliko stolova na terasi bilo zauzeto, premda je temperatura ponovo prešla trideset stupnjeva. Kuhanje Priske Thuring standardno je sjajno i sezonsko. Vinska lista puna pjenušaca i šampanjaca, hrskavih sauvignona, mladih malvazija i kiselo-slatkih rizlinga, optimalno je prilagođena dugom toplom ljetu

4. Agava, Tkalčićeva

U vrijeme ručka sunce tuče po desnoj strani Tkalčićeve. Agava Belizara Miloša i Darka Lugarića smještena je na lijevoj strani gledajući od Trga bana Jelačića, a njena je obnovljena terasa jedna od najatraktivnijih u gradu. Kao što je Miloš jedan od najkompetentnijih zagrebačkih i hrvatskih kuhara.

5. Kod Pere, Rubetićeva

Ova legendarna zagrebačka gostionica originalno se zove Izletište kod Pere. Zato što se na njenoj zelenoj terasi s lijepim pogledom na Vlašku i Draškovićevu, zaista osjećate kao da ste na izletu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.