skoko-instagram-g

Instagram chefa Bateline je veličanstveni seafood porn (i ozbiljna škola riblje kuhinje)

Nitko u Hrvatskoj s ribom ne radi ono što radi chef Bateline David Skoko. Sve što je ambiciozno najavljivao prije pet godina kad je ribarska obitelj Skoko utvrđivala Batelininu poziciju među najboljim hrvatskim restoranima, upravo sazrijeva u Skokinom inovativnom istarskom omakaseu koji se ne zaustavlja samo na vrhunskim tehnikama obrade, teksturama i okusima, već se sve više fokusira na uvođenje zaboravljenih ili dosad nekorištenih sastojaka iz mora u gastronomiju. Neke od tih zanemarenih blaga u Batelini smo jeli u elegantnim i preciznim jelima poput paštete od tabinje, jela od jetre morskog psa ili fenomenalnog pauka.

David skoko u ožujku je svoj osebujni ribarsko-kulinarski univerzum otvorio publici na atraktivnom i poučnom Instagram profilu. Pod nickom @ribarevsin, Skokina morska stvorenja možete pratiti od bezbrižnog plivanja u moru do transformacije u njegova sve ambicioznija jela. Glavne Skokine fotografske teme su autentičnost, održivost, bogastvo Jadrana i poštovanje – prirode, zanata i zajednice. Nama su se svidjeli…

OVA MIKRO LIGNJA

Small beautiful squid #adriaticsea #batelina #cookitraw #dailycatch #ribarevsin

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVAJ PRŠUT OD GRDOBINE

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVA DEKONSTRUKCIJA TRILJE

OVO POŠTOVANJE STVARNIH VRIJEDNOSTI

Oni su najbitniji…mi smo samo dekoracija! #realfisherman #adriaticsea #catchoftheday #batelina

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVAJ SLASNI ŠUGO OD JASTOGA

#lobsterseason #cookinglobster #adriaticsea #sugoallastice

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVA EROTIČNA MRAMORNA TUNA

#otoro #marbletexture #adriaticsea #myprecious

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVA GLAMUROZNA ŠKARPINA

Ni vela al je lipa! #škarpina #scorpionfish #catchoftheday #adriaticsea #fishermans

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVAJ FETIŠ OŠTRIH NOŽEVA

Take care of your knife #radin r #kasumi #knifesharpening #

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVA BOŽICA MORSKE PLODNOSTI

#crabecaviar #cookitraw #adriaticsea #chefshit #batelina

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVAJ GRIF S KAPESANTAMA

#scallops #jakobovakapica #adriaticsea #batelina

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVA NEONSKA SRŽ TUNINIH KOSTIJU

#tunabonemarrow

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVO MAJSTORSKO FILETIRANJE PALAMIDE U MINUTI

#oneminutecallenge#fishfilleting#batelina#palamida

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVE NEOBIČNE JESTIVE ALGE SJEVERNOG JADRANA

Radionica jestivih algi sjevernog Jadrana by ribarevsin#edibleseaweeds#crasychef#playwithfood #istrafood

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVO ‘KUCAJUĆE SRCE’

#anybodyneedaheart#toomuchforyou

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

I OVAJ MALI SNJEGOVIĆ OD KAVIJARA

#caviarsnowman

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Ovo je 10 najjačih žestokih pića na svijetu

Najjača žestoka pića na svijetu ne služe samo…

9 opakih stvari koje bismo željeli vidjeti i probati na zagrebačkom Adventu

Ovogodišnji Advent, koji počinje za nekoliko dana, bit…

Ultimativni Kvartovski vodič kroz zagrebačke dobre lokale – CENTAR

U dugom dijelu Kvartovskog vodiča Kulta Plave Kamenice,…

THE TRUFFLE Najbolji restorani u Dalmaciji

Prema bogatstvu ribe, povrća, voća, autohtonih proizvoda, tradiciji…

Možete li zamisliti ljeto bez malvazija i graševina? Naravno da možete. Tu su sauvignoni, veltlineri,vinho verde…

Ljeto je vrijeme svježih, hrskavih, mirisnih vina koja…

JEFTINI RUČKOVI U ZAGREBU Lista za 2017.

U eksploziji novih zagrebačkih restorana, bistroa i zalogajnica,…

Komentirajte