Instagram chefa Bateline je veličanstveni seafood porn (i ozbiljna škola riblje kuhinje)

Nitko u Hrvatskoj s ribom ne radi ono što radi chef Bateline David Skoko. Sve što je ambiciozno najavljivao prije pet godina kad je ribarska obitelj Skoko utvrđivala Batelininu poziciju među najboljim hrvatskim restoranima, upravo sazrijeva u Skokinom inovativnom istarskom omakaseu koji se ne zaustavlja samo na vrhunskim tehnikama obrade, teksturama i okusima, već se sve više fokusira na uvođenje zaboravljenih ili dosad nekorištenih sastojaka iz mora u gastronomiju. Neke od tih zanemarenih blaga u Batelini smo jeli u elegantnim i preciznim jelima poput paštete od tabinje, jela od jetre morskog psa ili fenomenalnog pauka.

David skoko u ožujku je svoj osebujni ribarsko-kulinarski univerzum otvorio publici na atraktivnom i poučnom Instagram profilu. Pod nickom @ribarevsin, Skokina morska stvorenja možete pratiti od bezbrižnog plivanja u moru do transformacije u njegova sve ambicioznija jela. Glavne Skokine fotografske teme su autentičnost, održivost, bogastvo Jadrana i poštovanje – prirode, zanata i zajednice. Nama su se svidjeli…

OVA MIKRO LIGNJA

Small beautiful squid #adriaticsea #batelina #cookitraw #dailycatch #ribarevsin

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVAJ PRŠUT OD GRDOBINE

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVA DEKONSTRUKCIJA TRILJE

OVO POŠTOVANJE STVARNIH VRIJEDNOSTI

Oni su najbitniji…mi smo samo dekoracija! #realfisherman #adriaticsea #catchoftheday #batelina

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVAJ SLASNI ŠUGO OD JASTOGA

#lobsterseason #cookinglobster #adriaticsea #sugoallastice

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVA EROTIČNA MRAMORNA TUNA

#otoro #marbletexture #adriaticsea #myprecious

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVA GLAMUROZNA ŠKARPINA

Ni vela al je lipa! #škarpina #scorpionfish #catchoftheday #adriaticsea #fishermans

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVAJ FETIŠ OŠTRIH NOŽEVA

Take care of your knife #radin r #kasumi #knifesharpening #

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVA BOŽICA MORSKE PLODNOSTI

#crabecaviar #cookitraw #adriaticsea #chefshit #batelina

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVAJ GRIF S KAPESANTAMA

#scallops #jakobovakapica #adriaticsea #batelina

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVA NEONSKA SRŽ TUNINIH KOSTIJU

#tunabonemarrow

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVO MAJSTORSKO FILETIRANJE PALAMIDE U MINUTI

#oneminutecallenge#fishfilleting#batelina#palamida

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVE NEOBIČNE JESTIVE ALGE SJEVERNOG JADRANA

Radionica jestivih algi sjevernog Jadrana by ribarevsin#edibleseaweeds#crasychef#playwithfood #istrafood

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

OVO ‘KUCAJUĆE SRCE’

#anybodyneedaheart#toomuchforyou

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

I OVAJ MALI SNJEGOVIĆ OD KAVIJARA

#caviarsnowman

A post shared by Skoko David (@ribarevsin) on

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

5 NAJBOLJIH ISTARSKIH HOTELA ZA 2017. Meneghetti uvjerljivo vodi

U luksuznom segmentu istarskog hotelijerstva nema značajnih promjena…

Posjetili smo Navis: Opatija je napokon dobila dobar hotel s više od deset soba

Sjajna posluga i inteligentno riješene specifičnosti lokacije Loši hoteli…

Napravite sami svoj smrznuti jogurt i dobit ćete sasvim novu definiciju deserta

Iako su nutricionističke prednosti smrznutog jogurta nad sladoledom očigledne…

Najuspješnije hrvatske vinarije i sorte za 2017. godinu

Najvažnije međunarodne vinske nagrade već su podijeljene, Vinistra…

Ovi recepti chefa Filipa Horvata i tima Plavog podruma uvest će vas u kult mladih maslinovih ulja

Maslinarski krajevi Istre i Sjevernog Jadrana doslovno njeguju…

Lone je i dalje vrlo solidan hotel, s ozbiljnim problemima s pićem i hranom

U subotu navečer,negdje oko pola dvanaest, na šanku…

Komentirajte