bombay-grill

Bombay Grill upotpunio je sve dulju listu etničkih zalogajnica u Tkalčićevoj

Turističke ulice u skoro svakom velikom gradu neizbježno su pune etničkih restorana. Turisti žele uživati u različitim etničkim kuhinjama, a ne samo u lokalnoj hrani. Osim toga, mnogi gosti iz Azije ne žele u Europi mijenjati svoje prehrambene navike, pa su raznoliki azijski restorani nužni pratitelji turističke ekspanzije velikih urbanih središta.

Tkalčiceva, glavna zagrebačka turistička ulica, tako se unatrag dvije godine pretvorila u promenadu etničkih zalogajnica: ondje se nalaze turska Lokma, izraelski Kako da ne?, cejlonski Curry Bowl i panazijski streetfood Umami. Njima se prije manje od mjesec dana pridružila Royal India, koja se spustila s Kaptola, i gdje smo danas jeli izvrstan goa curry .

A zatim se, samo stotinjak ili malo više metara prema Kaptol Centru, na istoj strani Tkalčićeve otvorio Bombay Grill, skromno uređena gostionica s vrlo niskim cijenama (samose koštaju 15 kuna) i angloindijskim menijem opće prakse. S obzirom na milijun turista koji su u subotu popodne prolazili Tkalčićevom, Bombay Grill ne bi trebao imati problema u poslovanju, bude li barem prihvatljiv.

S obzirom na prerastanje Tkalčićeve u glavnu zagrebačku ulicu etničkog kuhanja, mislimo da je pitanje vremena kad će se ondje otvoriti tajlandski restoran. Od zatvaranja Opiuma u Branimir Centru prošlo je desetak godina.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

VODIČ ZA BOŽIĆNI SHOPPING 7 bogatih crnih za samo 100 kuna

Ovo je doba godine idealno za mirisna, mekana,…

10 najboljih restorana za uskršnji ručak na suncu

U Hrvatskoj je uobičajno velike vjerske blagdane provoditi…

Rosé šampanjci i još 14 vina idealnih za mladu janjetinu

Nježno meso mlade, lokalno uzgojene janjetine jedan je…

Butterscotch umak za sladoled od zapečenog misa

Peter Meehan je na svom portalu Lucky Peach objavio…

Kako odgovoriti na negativne (i pozitivne) recenzije gostiju na internetu

Recenzije i komentari gostiju na internetu mogu biti…

Sezona je mladog graška. Evo kako ga birati, kupovati, kuhati…

Sezona svježeg graška je kratka, bere se od…

Komentirajte