tomislav-grill-terasa

RUČAK NA PLACU Tomislav Grill na Kvatriću spada među bolje zagrebačke roštiljarne

U nedjelju smo svratili na tržnicu Kvatrić u nadi da ćemo naletjeti na vrganje ili lisičice. Kako šumskih gljiva nije bilo, nakupovali smo tjedne zalihe blitve, male cikle, celera, volujskog srca i drugog ljetnog povrća, pa još ponešto slavonskih trešanja i ranih kaštelanskih bresaka, pa smo odlučili isprobati Tomislav Grill, jedan od niza lokala smještenih u ružnim paviljonima preko puta tržnice. Budući da Tomislavova terasa gleda na park, u kojem je jedan temperamenti bijeli labrador upravo izvodio spektakularnu točku iz Bala na vodi na obližnjoj fontani, ambijent nije bio neugodan.

Nebojša Taraba, naš stari drug, dugogodišnji suradnik, producent serije Novine i suvlasnik Prvog viškog, prošli nas je tjedan uvjeravao kako je Tomislav Grill trenutno najbolja roštiljarna u gradu (iako ne drži njegovo pivo). Tarabi, koji živi i radi u ovom kvartu, Tomislav je toliko dobar, da je ondje odveo svog pivara, svjetski glasovitog Norvežanina Kjetila Jikiuna. Poslije brzog nedjeljnog ručka mi nismo bili baš toliko euforični, ali nismo ni ostali nezadovoljni.

Pljeskavica Bartol Kašić, nazvana po ulici u kojoj se Tomislav nalazi, bila je rahla, srećom ne prevelika, pojačana pancetom i možda malo premasna. Za šopsku su salatu umjesto bezokusniih rajčica koristili volujsko srce ili neku od heritage sorti, što nam se jako svidjelo. Zanimljivo je da je i orada, koja se ne nalazi na stalnom meniju, bila sasvim korektna.

Osim jela od mljevenog mesa, Tomislav još drži teleće i svinjske kotlete, ražnjiće i lungiće, ali i suho odležani ramstek, te steak od tune. Među prilozima dobro zvuči mladi krumpir s kajmakom. Lepinja je nažalost loša, pregusta i uglavnom bezokusna. Bilo bi dobro da promijene dobavljača. Cijene u Tomislavu standardne su za zagrebačke roštiljarne: od 35 kuna za bazične ćevape do 75 kuna za ramstek.

Tomislav nažalost ne drži ni jedno pristojno pivo.

TOMISLAV GRILL
Kašićeva, Zagreb

HRANA -3/ 5  POSLUGA -4/5  AMBIJENT +2/5
kartice Mastercard, Visa, Maestro

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Mali savjet za ugostitelje: Kako napraviti vinsku listu s cijenama ispod 100 kuna

Razumije se da bar donekle ozbiljni restorani moraju…

Planirajte, organizirajte i skuhajte ručak od 3 slijeda kao profesionalac

Nabava, priprema i organizacija presudne su za dobro…

9 vina za sezonu roštilja koja možete kupiti za manje od 90 kuna

Svibanj je napokon sunčan, topao i veseo: vrijeme…

VINSKI TURIZAM U ISTRI Posjetili smo vilu braće Benvenuti u Kaldiru

Obitelj Benevenuti, vlasnici jedne od vodećih istarskih vinarija,…

Može li One Suite Hotel upravo otvoren u Srebrenom potaknuti modernizaciju zastarjele dubrovačke ponude?

U Srebrenom kraj Dubrovnika u četvrtak ej otvoren One…

LUKSUZNA LISTA Pet najboljih hotelskih restorana u Hrvatskoj

Sinoćnja promocija Kozlovićeve Santa Lucije na Esplanadinoj terasi,…

Komentirajte