Zelendvor, jedan od najpopularnijih restorana u Zagrebu, prilično je dobar za tako masovnu produkciju

Zelendvor je starinski, ultraetablirani restoran na zapadnom rubu Zagreba na Samoborskoj cesti, između West City Centra i Selske ulice. Zelendvor je toliko starinski da uz kamenice poslužuju onaj prastari, Klarin tip toasta koji ima teksturu starog kartona i točno nula okusa. Mislili smo da je ta vrsta proizvoda pradavno nestala iz restoranskog servisa. Nadalje, preopsežan meni koji ide od roštilja do kamenica a  usput obuhvaća i hrpu besmislenih jela poput pohanih šampinjona, pouzdan je znak zastarjelosti koncepta. S druge strane, Zelendvor je ekscentrično uspješan. S obzirom na popunjenost tog golemog restorana, možemo ga proglasiti Vinodolom zapadnog Zagreba.

Zelendvor, usprkos prevelikom jelovniku, lošem tostu i indiferentnom maslinovom ulju, priprema i vrlo solidnu hranu. Pladanj s ribama nije lošiji nego u bilo kojem ribljem restoranu u Zagrebu, a cijene su kao na istarskom selu: i škampi i škrpina koštaju manje od 400 kuna po kilogramu. Kamenice, s kojima smo počeli ručak, mirisale su po živom moru. Škrpina je nažalost mirisala po mesnom dijelu roštiljske ploče, ali je meso imalo izvrsnu teksturu, baš kao i hrskavo mekane lignje.

Vinska je karta vrlo opsežna, pa obuhvaća i vina međimurske obitelji Jakopić, čija je graševina iz 2016. osvojila 95 bodova na Decanterovim Svjetskim nagradama. Mi smo iza Jakopića iz 2015.( šampionsku 2016. nisu imali) naručili jako kompleksnu Mihaljevu graševinu iz 2011. Zelendvor je svakako jedan od najboljih masovnih restorana u Zagrebu, a svakako najpouzdaniji na zapadnom izlazu iz grada.

ZELENDVOR
Samoborska 170, Zagreb

HRANA 3/5  SERVIS 4/5  AMBIJENT -3/5
sve kreditne kartice

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

IZLETNIČKI VODIČ ZA ZAGREB 7 restorana do kojih se možete dovesti za sat vremena

Dok ovo pišemo, u subotu ujutro, u Zagrebu…

Maceriranjem možete napraviti čudo od voća, i sad je idealno vrijeme. Tajna uspjeha je u fizici (RECEPTI)

Maceracija, postupak rastavljanja i omekšavanja različitih tvari, u…

Ultimativni Kvartovski vodič kroz zagrebačke dobre lokale – CENTAR

U dugom dijelu Kvartovskog vodiča Kulta Plave Kamenice,…

7 najboljih azijskih restorana u Zagrebu (u maloj konkurenciji)

S obzirom na turistički boom što ga Zagreb…

10 stvari koje mora imati svaki pravi hotel s pet zvjezdica

Luksuzno hotelijerstvo polako postaje sve važniji segment hrvatske…

Uz malo više  truda i znanja šibenski Life Palace mogao bi postati izvrstan hotel

Life Palace, heritage hotel sa sedamnaest soba i…

Komentirajte