Hit sezone u Plavom podrumu: Brbavice pošpricane Rock Oyster whiskyem

Kako smo najavili lanjske sezone, Plavi podrum, jedini hrvatski restoran  koji je ušao na San Pellegrinovu listu sto najboljih restorana na svijetu, vratio se modernoj autorskoj kuhinji. U četvrtak popodne u sunčanom Voloskom  kušali smo dosad najspektakularnije jelo iz novog opusa Daniele Kramarić i njenih chefova. Radi se o receptu skandinavske jednostavnosti, čiste sezonalnosti i ekscentričnog gastronomskog zaokreta.

 

Riječ je o brbavicama otvorenim na blagoj vatri, pa onda pošpricanim Rock Oyster whiskyijem. Ovaj sjajni, jako jodizirani, gotovo medicinski malt, u dodiru s toplim, netom još živim školjkama, stvorili su upravo nevjerojatam spektar aroma: od čistog slanog mora, preko tragova umamija, do dima i začinske topline lagano zagrijanog malta.
Brbavice u Rock Oysteru još su jedan od brojnih dokaza vitalnosti jedinog hrvatskog restorana, koji se u baš svim nacionalnim izborima za restoran godine unatrag dugo vremena, bio uvrstio među prvih pet mjesta.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Stigli su smrčci! Inspirirajte se s 2 klasična recepta (i jednim potpuno drugačijim)

Jedna od boljih prvotravanjskih šala u američkim medijima…

10 hrvatskih chefova koji su obilježili 2016.godinu

Ovo nije lista deset najboljih hrvatskih kuhara.Takvu bi…

Vrijeme je da putujemo kako bi jeli. Tri destinacije do kojih zaista vrijedi voziti

Worth the Detour Michelinova je oznaka za restorane…

Planirajte, organizirajte i skuhajte ručak od 3 slijeda kao profesionalac

Nabava, priprema i organizacija presudne su za dobro…

NE PREPORUČUJEMO Četiri pjenušca na koje ne biste smjeli potrošiti novac za Valentinovo (a ni inače)

Valentinovo je jedan od onih dana u godini…

Rovinjski Angelo d’Oro dobro je obnovljeni stari hotel s inovativnim poslovnim konceptom

U vrijeme dok još nije bilo Maistrinih luksuznih…

Komentirajte