Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U petak predvečer u Klovićevim je dvorima organizirano možda najspektakularnije otvoreno kušanje vina u zagrebačkoj povijesti

zagreb-bubbles-acrobat

Fine Wine Tasting, koji se održava u sklopu festivala Zagreb Bubbles, ponudio je zaista nevjerojatnu vinsku listu. Još se nikad u Zagrebu na istom mjestu, drugom katu Klovićevih dvora, nisu mogli kušati Selosseov Rose, pa Billecart Salmonov Cuvee Nicolas Francois iz 2002. pa Taittingerov Comtes de Champagne iz 2006. pa Bruno Paillard iz 1996.

Među crnim vinima u pažnju su privlačili Sassicaia i Tignanelo, zatim Tua Rita Redigaffi i Leoville Barton, k tomu još i Janú Montepulciano d’Abruzzo, kao i nekoliko Gajinih buteljki. Karta bijelih vina obilovala je Pulignyjima i Chassagneima, pa rizlinzima dr.Loosen ali i vrijednim kuriozitetima poput Nikolaihofovih rizlinga.

Sva su se ova vrijedna i izvrsna vina uredno točila na čaše. Žao nam je jedino što se u Klovićevim dvorima nisu nudili veliki oranži poput Podveršičevih vina.

Kad je riječ u hrvatskim proizvođačima, važno je istaknuti vertikalu Meneghettija Red, dok su među slovenskim vinarima najavažniju ulogu imala vina velikog Marjana Simčiča. Fine Wine Tastingom manifestacija u Klovićevim dvorima potvrdila se kao najatraktivniji zagrebački vinski festival.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.